Kipfilet in roomsaus met spinazie en wortel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilet in roomsaus met spinazie en wortel

Kipfilet in roomsaus met spinazie en wortel

met gebakken patatjes met oregano

Stroeve tanden van de spinazie? Dat ga je tegen door er calciumrijke ingrediënten bij te eten - zoals de room en kaas in dit gerecht.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Aardappelen

5 gram

Verse tijm en oregano

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

75 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Spinazie

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

100 ml

Zoutarme kippenbouillon

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2834 kJ
Energie (kcal)677 kcal
Vetten32.7 g
waarvan verzadigd17.3 g
Koolhydraten58.5 g
waarvan suikers11.7 g
Vezels14.5 g
Eiwitten33 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui. Snijd de wortel in dunne schijfjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Was of schil de aardappelen en snijd in kwarten. Ris de blaadjes van de oregano en snijd fijn.

Aardappelen bakken
2

Verhit de olijfolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelen met de oregano, afgedekt, 30 - 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de pan en schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

Kipfilet bakken
3

Verhit de helft van de boter in een pot met deksel op hoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar apart. Bewaar ook de pan met bakvet.

Laten sudderen
4

Verhit de overige boter in dezelfde pot op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en wortel 3 - 4 minuten. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut. Blus af met de bouillon. Voeg de tijmtakjes toe, roer goed door en laat het geheel, afgedekt, 10 minuten sudderen. Voeg de kipfilet toe aan de pot en gaar 5 - 8 minuten, of tot de kip gaar is.

Spinazie toevoegen
5

Haal het deksel van de pot en voeg de culinaire room en de spinazie toe. Breng op smaak peper en zout. Roer goed door en laat nog 4 - 6 minuten reduceren zonder deksel. Haal de tijmtakjes uit de pot.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Serveren
6

Verdeel de patatjes over de borden en schep de kipfilet erbij. Serveer met de romige spinaziesaus.