Kipfilet met tuinkruiden en aardappelpartjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilet met tuinkruiden en aardappelpartjes

Kipfilet met tuinkruiden en aardappelpartjes

met frisse courgettesalade en gekookt ei

Je geeft de kipfilet een originele twist met de gomasio-kruidenmix - een smaakmaker op basis van sesamzaad en tuinkruiden.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Sesamzaad
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Courgette

¼ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Ei

5 gram

Verse dille

⅓ head

Botersla

1 stuk(s)

Kipfilet met tuinkruiden

½ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat Sesamzaad, Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)614 kcal
Energie (kJ)2566 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten44 g
waarvan suikers1 g
Vezels8 g
Eiwitten35 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Dunschiller of kaasschaaf
Saladekom
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Aardappelpartjes maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in parten. Meng de aardappelpartjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak de aardappelpartjes 30 – 40 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.

Tip: Om afwas te besparen kun je de aardappelpartjes ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met de olijfolie, peper en zout.

Courgette marineren
2

Snijd de courgette ondertussen in dunne linten met een dunschiller of kaasschaaf (zie Tip). Pers de limoen uit. Meng in een saladekom het limoensap met de extra vierge olijfolie, peper en zout. Leg de courgettelinten hierin en meng door elkaar zodat de smaken goed kunnen intrekken. Schep af en toe om.

Tip: Snijd de courgettelinten zo dun mogelijk, ze gaan namelijk rauw door de salade.

Eieren koken
3

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de eieren. Kook de eieren 6 - 12 minuten (zie Tip). Giet daarna af en laat schrikken onder koud water. Snijd de dille fijn. Haal de bladeren los van de krop botersla. Pel de eieren en snijd in parten.

Tip: Houd je van een zachtgekookt ei? Kook de eieren dan 6 minuten. Houd voor een hardgekookt ei 12 minuten aan.

Kipfilet bakken
4

Smelt de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant goudbruin (zie Tip). Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is.

Tip: Is de kipfilet niet overal even dik? Leg de filet dan tussen plasticfolie en sla hem met de onderkant van een pan tot gelijke dikte. Zo gaart de filet gelijkmatiger en blijft hij mals.

Salade maken
5

Meng de bladeren botersla en de dille door de saladekom met courgettelinten. Leg de eiparten erop en bestrooi met de gomasio-tuinkruidenmix.

Tip: Deze maaltijd bevat weinig zout, maar is door de courgette en aardappelen rijk aan kalium. Beide bevorderen een gezonde bloeddruk.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpartjes over de borden en leg de kipfilet ernaast. Serveer met de salade.