Kipfilet met tuinkruiden met patatjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilet met tuinkruiden met patatjes

Kipfilet met tuinkruiden met patatjes

met frisse salade, gegrilde courgette en radijs

Wist je dat de courgette familie is van de pompoen? Daarom wordt courgette ook wel mergpompoen genoemd.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Sesamzaad
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat Sesamzaad, Selderij)

5 gram

Verse dille & bieslook

⅓ head

Botersla

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

½ bosje(s)

Radijs

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

1 tl

Wittewijnazijn

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

¾ el

Olijfolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2360 kJ
Energie (kcal)564 kcal
Vetten23.2 g
waarvan verzadigd7.2 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels10.4 g
Eiwitten32.8 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Grillpan of koekenpan
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Aardappelpartjes maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Meng de aardappelpartjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak de aardappelpartjes 30 - 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Tip: Om afwas te besparen kun je de aardappelpartjes ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met de olijfolie, peper en zout.

Courgette bereiden
2

Snijd de courgette ondertussen in dunne schijfjes. Meng in een kom de courgette met 1/4 el olijfolie per persoon, de helft van de gomasio-tuinkruidenmix, peper en zout. Verhit een grillpan of gewone pan zonder olie op hoog vuur en bak of grill de courgette 2 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar apart

Radijs inmaken
3

Snijd de radijs in dunne schijfjes. Meng in een kom de radijs met 1/2 el wittewijnazijn per persoon, peper en zout. Snijd de dille en bieslook fijn. Scheur de botersla in kleine stukken. Snipper de ui.

Kipfilet bakken
4

Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de de ui en kipfilet toe en bak de kipfilet in 2 - 3 minuten per kant goudbruin (zie Tip). Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is.

Tip: Is de kipfilet niet overal even dik? Leg de filet dan tussen vershoudfolie en sla hem met de onderkant van een pan tot gelijke dikte. Zo gaart de filet gelijkmatiger en blijft hij mals.

Salade maken
5

Meng in een saladekom de mosterd, honing, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg naar smaak nog extra vierge olijfolie toe. Voeg de botersla, radijs, dille en bieslook toe en meng met de dressing. Bestrooi met de overige gomasio-tuinkruidenmix.

Weetje: Deze maaltijd bevat weinig calorieën en zout, maar is door de courgette, sla en aardappelen rijk aan kalium. Kalium is een belangrijk mineraal voor een gezonde bloeddruk.

Serveren
6

Verdeel de patatjes over de borden. Verdeel de gegrilde courgette ernaast en leg de kipfilet met de gebakken ui erop. Serveer met de salade.