Wist je dat de courgette familie is van de pompoen? Daarom wordt courgette ook wel mergpompoen genoemd.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Courgette
½ zakje(s)
Gomasio-tuinkruidenmix
(Bevat Sesamzaad, Selderij)
5 gram
Verse dille & bieslook
⅓ head
Botersla
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Kipfilet met mediterrane kruiden
½ bosje(s)
Radijs
½ el
[Plantaardige] boter
1 tl
Wittewijnazijn
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
¾ el
Olijfolie
¼ el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Meng de aardappelpartjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak de aardappelpartjes 30 - 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Tip: Om afwas te besparen kun je de aardappelpartjes ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met de olijfolie, peper en zout.
Snijd de courgette ondertussen in dunne schijfjes. Meng in een kom de courgette met 1/4 el olijfolie per persoon, de helft van de gomasio-tuinkruidenmix, peper en zout. Verhit een grillpan of gewone pan zonder olie op hoog vuur en bak of grill de courgette 2 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar apart
Snijd de radijs in dunne schijfjes. Meng in een kom de radijs met 1/2 el wittewijnazijn per persoon, peper en zout. Snijd de dille en bieslook fijn. Scheur de botersla in kleine stukken. Snipper de ui.
Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de de ui en kipfilet toe en bak de kipfilet in 2 - 3 minuten per kant goudbruin (zie Tip). Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is.
Tip: Is de kipfilet niet overal even dik? Leg de filet dan tussen vershoudfolie en sla hem met de onderkant van een pan tot gelijke dikte. Zo gaart de filet gelijkmatiger en blijft hij mals.
Meng in een saladekom de mosterd, honing, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg naar smaak nog extra vierge olijfolie toe. Voeg de botersla, radijs, dille en bieslook toe en meng met de dressing. Bestrooi met de overige gomasio-tuinkruidenmix.
Weetje: Deze maaltijd bevat weinig calorieën en zout, maar is door de courgette, sla en aardappelen rijk aan kalium. Kalium is een belangrijk mineraal voor een gezonde bloeddruk.
Verdeel de patatjes over de borden. Verdeel de gegrilde courgette ernaast en leg de kipfilet met de gebakken ui erop. Serveer met de salade.