Kipfilethaasjes met kleurige salade en grana padanodressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilethaasjes met kleurige salade en grana padanodressing

Kipfilethaasjes met kleurige salade en grana padanodressing

Idéal quand vous êtes pressé

De knapperige salade van little gem, roseval aardappelen, rode ui en gele paprika zijn een heerlijke combinatie met de malse kip-filethaasjes. Om de salade extra op smaak te brengen, voeg je een dressing toe van mosterd en grana padano.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Roseval aardappelen

25 gram

Geraspte grana padano

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Mesclun

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Gele paprika

½ tl

Gedroogde oregano

100 gram

Kipfilethaasjes

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2975 kJ
Energie (kcal)711 kcal
Vetten36 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten36 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Snijd de aardappel in parten
1

Was de aardappelen (roseval) grondig en snijd in parten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 - 15 minuten koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Meng ondertussen in een saladekom de grana padano met de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, mosterd, 2 el water per persoon, peper en zout tot een dressing.

3

Snijd de little gem klein en de rode ui in fijne halve ringen. Snijd de paprika in blokjes. Voeg de little gem en de helft van de rode ui toe aan de saladekom.

Bak de paprika, oregano en rode ui
4

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de paprika, oregano en overige rode ui 3 minuten op hoog vuur. Haal uit de pan en voeg toe aan de saladekom.

5

Snijd eventueel de kipfilethaasjes in gelijke grootte. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de kipfilethaasjes 8 - 10 minuten rondom.

Breng op smaak met peper en zout
6

Voeg de aardappelen toe aan de saladekom, schep de salade goed om en breng verder op smaak met peper en zout.

Leg de kipfilethaasjes op de salade
7

Verdeel de salade over de borden en leg daarop de kipfilethaasjes.