Kipgehaktballetjes in champignonroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipgehaktballetjes in champignonroomsaus

Kipgehaktballetjes in champignonroomsaus

met patatjes en knoflooksperziebonen met basilicum

Mensen eten al bijna 4000 jaar knoflook! Geen wonder dat het een hoofdbestanddeel is van zoveel gerechten en in keukens van over de hele wereld.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

65 gram

Champignons

75 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

3 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

100 gram

Sperziebonen

10 ml

Basilicumcrème

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

50 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

1 el

[Plantaardige] boter

1 el

Olijfolie

½ tl

Mosterd

1 el

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3186 kJ
Energie (kcal)761 kcal
Vetten48 g
waarvan verzadigd21.1 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers8.2 g
Vezels15.2 g
Eiwitten31.2 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Koekenpan met deksel

Instructies

Aardappelen roosteren
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was de aardappelen en snijd in kwarten. Leg in een kom en besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en rooster 25 - 30 minuten in de oven.

Snijden
2

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in schijfjes. 

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Bakken
3

Verhit de helft van de boter in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Halveer de gehaktballetjes en bak 2 - 3 minuten. Haal uit de pan en houd apart. Verhit de overige boter in dezelfde pan. Bak de helft van de knoflook en de helft van de ui 1 - 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak 4 - 6 minuten. Blus af met de rodewijnazijn en de bouillon.

Saus maken
4

Roer de mosterd en de room door de saus en breng op smaak met peper en zout. Laat 8 - 9 minuten indikken. Leg daarna de gehaktballetjes terug in de pan. Laat, afgedekt, 4 - 5 minuten koken, of tot de saus is ingedikt en de gehaktballetjes gaar zijn.

Sperziebonen bereiden
5

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen. Verhit de overige olijfolie in een pan op hoog vuur. Bak de sperziebonen en de overige knoflook en ui 2 - 3 minuten. Blus af met een scheutje water en laat, afgedekt, 2 - 3 minuten stoven op middellaag vuur. Roer de basilicumcrème erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd of knip de bieslook fijn. Serveer de gehaktballetjes in de saus. Serveer de patatjes en sperziebonen ernaast. Garneer met de bieslook.