Koolrabi geeft een frisse en knapperige draai aan dit gerecht. Deze relatief onbekende groente groeit boven de grond en bevat onder andere calcium en vitamine C.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Ui
½ zakje(s)
Vadouvan
(Bevat Mosterd)
75 gram
Bulgur
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)
100 gram
Kipgyros
40 gram
Labne
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
¼ stuk(s)
Knolselder
(Bevat Selderij)
175 ml
Zoutarme groentebouillon
¾ el
Olijfolie
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
½ tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de spinazie in grof. Snipper de ui.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pot met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de vadouvan en de bulgur toe en bak 1 minuut al roerend. Schenk de bouillon over de bulgur en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit 1 el water per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en stoof de knolselderij, afgedekt, 5 - 7 minuten. Haal het deksel van de pan en bak de knolselderij met 1/4 el olijfolie per persoon nog 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de honing en de helft van de spinazie toe en bak 1 - 2 minuten mee.
Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de gyros 8 - 10 minuten al roerend. Haal daarna de pan van het vuur.
Voeg de knolselderij met spinazie, de witte balsamicoazijn, de overige spinazie en de helft van de gyros toe aan de bulgur.
Verdeel de bulgur over de borden en schep de overige gyros erover. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en garneer met de labne.