Kipgyros met tomatenorzo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipgyros met tomatenorzo

Kipgyros met tomatenorzo

met munt-yoghurtdressing

De combinatie van yoghurt, munt en komkommer geeft een frisse draai aan dit gerecht. Dat maakt deze Griekse maaltijd niet alleen gezond, maar ook nog eens lekker!

Labels:
Caloriebewust
Familie
Extra groente
Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Kipgyros

50 gram

Biologische halfvolle yoghurt

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Passata

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ zakje(s)

BBQ-rub

½ stuk(s)

Gele paprika

5 gram

Verse munt

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

½ tl

Extra vierge olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)620 kcal
Energie (kJ)2592 kJ
Vetten18 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers17 g
Vezels8.4 g
Eiwitten37 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Kom

Instructies

Saus maken
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen.
  • Los 1/4 bouillonblokje per persoon op in 100 ml kokend water per persoon.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de helft van de rode ui, de helft van de knoflook en 3/4 tl BBQ rub per persoon 2 minuten.
  • Voeg de passata en de bouillon toe.
Orzo bereiden
2
  • Voeg de orzo toe aan de tomatenbouillon en breng aan de kook. Verlaag daarna het vuur en laat de orzo, afgedekt, 10 - 12 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Blijf af en toe roeren zodat de orzo niet aanbakt. Voeg wat extra water toe indien nodig.
  • Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in dunne repen.

Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Kipgyros bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de andere helft van de rode ui en knoflook.
  • Voeg de paprikareepjes toe en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de kipgyros toe en bak 4 - 5 minuten.
  • Snijd ondertussen de mini-komkommer in halve maantjes en snijd de verse munt fijn.
Serveren
4
  • Meng de komkommer met de yoghurt en de helft van de munt in een kom.
  • Breng op smaak met peper, zout en per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1/2 tl extra vierge olijfolie.
  • Verdeel de tomatenorzo over diepe borden. Leg de kipgyros met groenten erbovenop.
  • Garneer met de yoghurtdressing en de overige munt.