Kipschnitzel met knoflook-gemberrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipschnitzel met knoflook-gemberrijst

Kipschnitzel met knoflook-gemberrijst

met zoete Aziatische saus, lente-ui en knapperige rauwkost

Benieuwd hoe gember er boven de grond uitziet? Gember is een wortel en zal net als een aardappel gaan groeien als je hem in de potgrond zet.

Allergenen:
Soja
Tarwe
Gerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Gesneden spitskool

½ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ bosje(s)

Lente-ui

1 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Oranjehoen krokante kipschnitzel

(Bevat Tarwe, Gerst)

Zelf toevoegen

180 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Suiker

1 el

Wittewijnazijn

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3843 kJ
Energie (kcal)918 kcal
Vetten42 g
waarvan verzadigd5.2 g
Koolhydraten103.8 g
waarvan suikers22.7 g
Vezels10.8 g
Eiwitten26.9 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Pan met deksel
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. Rasp de gember met een fijne rasp. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Rasp de wortel met een grove rasp.
  • Meng in een kom de suiker met de wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de geraspte wortel en gesneden spitskool toe en schep goed om (zie Tip). Bewaar in de koelkast tot serveren.

Tip: Snijd de voorgesneden spitskool eventueel nóg fijner voor je hem aan de kom toevoegt.

Rijst koken
2
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een pot met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, het witte gedeelte van de lente-ui en de gember toe en bak 1 - 2 minuten.
  • Voeg de rijst en de bouillon toe (zie Tip). Breng aan de kook. Zet daarna het vuur lager en kook de rijst 10 - 12 minuten.
  • Haal de pot van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3. De overige rijst kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Schnitzel bakken
3
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. 
  • Voeg, wanneer de boter goed heet is, de schnitzel toe en bak 2 - 3 minuten per kant. Schud de pot tijdens het bakken af en toe zodat de schnitzel niet aanbakt.
  • Haal de schnitzel uit de pot en snijd in reepjes.
  • Meng ondertussen in een kleine kom de mayonaise, de zoete Aziatische saus en 1 tl water per persoon.
Serveren
4
  • Verdeel de knoflook-gemberrijst over diepe borden. Schep de zoetzure rauwkost naast de rijst.
  • Leg de schnitzelreepjes erbovenop.
  • Garneer met de saus en het groene gedeelte van de lente-ui.

Weetje: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten en tanden én gezonde spieren.