Kipworstjes met wortelpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipworstjes met wortelpuree

Kipworstjes met wortelpuree

met broccoli en zelfgemaakte saus

Je brengt de broccoli op smaak met gomasio-kruidenmix - een specerij op basis van sesamzaad en tuinkruiden.

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Familie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Gekruide kipworstjes

100 gram

Broccoli

10 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

¼ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat Sesamzaad, Selderij)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

1

[Plantaardige] melk

¾ el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2431 kJ
Energie (kcal)581 kcal
Vetten26.7 g
waarvan verzadigd11.7 g
Koolhydraten53.3 g
waarvan suikers13.2 g
Vezels15.9 g
Eiwitten27.8 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Koken
1

Was of schil de aardappelen en wortel en snijd beide in grove stukken. Zet de aardappelen en wortel onder water in een pot en kook in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen.

Kipworstjes bakken
2

Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Voeg vervolgens de halve-uienringen toe en dek de pan af. Bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur, of tot de worstjes gaar zijn. Keer regelmatig om.

Broccoli koken
3

Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime pot voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli in 5 - 7 minuten gaar. Giet af, laat uitstomen en breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.

Saus maken
4

Voeg per persoon: 1/2 el ketjap, 1/2 el mosterd, 1 el boter en 1/4 bouillonblokje toe aan de pan met de worst. Roer goed door en blus af met 60 ml water per persoon. Zet het vuur laag en laat de saus indikken tot serveren.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen en wortel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg 1/4 el mosterd per persoon en een scheutje melk of kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappel-wortelpuree over de borden. Leg de broccoli ernaast en bestrooi met de gomasio-tuinkruiden. Serveer de worstjes ernaast en verdeel de saus over de worstjes en puree.