Speciaal ingrediënt in je box! De zeekraal is een zilte groente die groeit langs kustgebieden. Het heeft een knapperige textuur en een zoute, licht pittige smaak die doet denken aan de zee.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Broccoli
25 gram
Zeekraal
1 stuk(s)
Doradefilet
(Bevat Vis)
10 gram
Kappertjes
90 gram
Mafaldine
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Soja)
¼ stuk(s)
Citroen
1 el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de mafaldine. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de mafaldine, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar. Giet af en spoel met koud water (zie Tip).
Tip: Besprenkel de mafaldine met wat olijfolie om te voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat plakken.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 3 minuten. Snijd ondertussen de citroen in partjes.
Voeg de broccoli toe aan de sauteerpan en bak, afgedekt, 7 minuten. Haal het deksel van de pan, voeg de zeekraal toe en bak 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Dep ondertussen de doradefilet droog met keukenpapier en wrijf de huid in met peper en zout. Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de kappertjes samen met de doradefilet 2 - 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur als dit te hard gaat. Draai voorzichtig om en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant.
Voeg ondertussen de mafaldine toe aan de sauteerpan met groenten en roer door tot alles warm is. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de mafaldine over de borden. Leg de doradefilet erbovenop en garneer met de kappertjes. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en serveer met de citroenpartjes.