Klassieke Indiase curry met linzen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassieke Indiase curry met linzen

Curry is een Aziatisch gerecht met veel variaties. De belangrijkste ingrediënten zijn een combinatie van kruiden en rode peper. In India wordt curry al duizenden jaren gemaakt, maar is pas sinds enkele decennia ook populair in de Westerse keuken. Wij begrijpen wel waar die populariteit vandaan komt!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

50 ml

Kokosmelk

40 gram

Groene linzen

½ tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

250 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Paksoi

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)575 kcal
Energie (kJ)2406 kJ
Vetten17 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers0 g
Vezels21 g
Eiwitten19 g
Zout0 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel

Instructies

1

Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Roer de kokosmelk los.

Roerbak de linzen
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de knoflook, rode peper, linzen en currykruiden 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de kokosmelk en 150 ml water per persoon toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 30 minuten koken op laag vuur.

Voeg de bataat toe
3

Schil ondertussen de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg de bataat na 10 minuten toe aan de wok of hapjespan en laat nog 15 minuten koken.

Voeg het witte deel van de paksoi toe
4

Snijd ondertussen de paksoi klein en bewaar de groene bladeren apart van het witte deel. Voeg het witte deel van de paksoi in de laatste 5 minuten toe aan de wok en bak op middelhoog vuur mee.

5

Voeg vervolgens vlak voor het opdienen de groene bladeren van de paksoi en de sojasaus toe en roerbak nog 1 minuut. Breng de curry op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra water of kokosmelk toe als de curry te droog wordt

Garneer het gerecht met koriander en yoghurt
6

Snijd de koriander grof. Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de verse koriander en de yoghurt.