Klassieke Indiase curry met linzen, bataat en paksoi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassieke Indiase curry met linzen, bataat en paksoi

Klassieke Indiase curry met linzen, bataat en paksoi

Avec des patates douces et du pak-choï

Curry is een Aziatisch gerecht dat vele variaties kent. Belangrijke ingrediënten zijn specerijen en rode peper. Het gerecht wordt in India al duizenden jaren gemaakt en is nu ook in de westerse keuken erg populair.

Labels:
Chef's Choice
Veggie
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

50 ml

Kokosmelk

40 gram

Groene linzen

1.5 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

250 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Paksoi

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

4 takje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

50 ml

Naturel yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)596 kcal
Energie (kJ)2494 kJ
Vetten18 g
waarvan verzadigd8.3 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers18 g
Vezels13 g
Eiwitten17 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Voorbereiding
1

Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Roer de kokosmelk los.

Linzen koken
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de knoflook, rode peper, linzen en currykruiden 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de kokosmelk en 150 ml water per persoon toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 25 - 30 minuten koken op laag vuur.

Bataat bereiden
3

Schil ondertussen de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg de bataat na 10 minuten toe aan de wok of hapjespan en laat nog 15 - 20 minuten koken.

Paksoi bereiden
4

Snijd ondertussen de paksoi klein en bewaar de groene bladeren apart van het witte deel. Voeg het witte deel van de paksoi in de laatste 5 minuten toe aan de wok en bak op middelhoog vuur mee.

Op smaak brengen
5

Voeg vervolgens vlak voor het opdienen de groene bladeren van de paksoi en de sojasaus toe en roerbak nog 1 minuut. Breng de curry op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra water toe als de curry te droog wordt.

Serveren
6

Snijd de koriander grof. Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de verse koriander en de yoghurt.