Klassieke Indiase curry met yoghurt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassieke Indiase curry met yoghurt

Klassieke Indiase curry met yoghurt

Met linzen, bataat en paksoi

Curry is een gerecht dat vele variaties kent in heel India. Typerend voor curry’s zijn de uitgesproken smaken van de specerijen en kruiden. Je kunt het natuurlijk met rijst serveren, maar in deze klassieke curry met kokosmelk zorgen de bataat en groene linzen voor de nodige vulling.

Labels:
Caloriebewust
Eet mij eerst
Veggie
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

50 ml

Kokosmelk

40 gram

Groene linzen

2 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

1 tl

Gemalen kurkuma

250 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Paksoi

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

4 bosje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

50 ml

Magere yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

5 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2389 kJ
Energie (kcal)571 kcal
Vetten17 g
waarvan verzadigd9.1 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers18.3 g
Vezels15 g
Eiwitten17 g
Zout2 g

Benodigdheden

Wok met deksel

Instructies

Voorbereiding
1

Pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Roer de kokosmelk door of schud het pakje tot eventuele klontjes opgelost zijn.

Smaakmakers bakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de knoflook, rode peper, groene linzen, kerriepoeder en kurkuma 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk en 150 ml water per persoon toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 25 – 30 minuten koken op laag vuur.

Bataat bereiden
3

Schil ondertussen de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg de bataat na 10 minuten toe aan de wok of hapjespan.

Paksoi bereiden
4

Snijd ondertussen de paksoi klein en bewaar de groene bladeren apart van het witte deel. Voeg het witte deel van de paksoi in de laatste 5 minuten toe aan de wok of hapjespan.

Op smaak brengen
5

Voeg vlak voor het opdienen de groene bladeren van de paksoi en de sojasaus toe en roer nog 1 minuut. Breng de curry op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra water toe wanneer de curry te droog wordt.

Serveren
6

Snijd de koriander grof. Verdeel de curry over de borden en garneer met de verse koriander en de magere yoghurt.