Klassieke paella met garnalen en kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassieke paella met garnalen en kippendij

Klassieke paella met garnalen en kippendij

met chorizo, verse doperwten en tomatensalade

Paella komt uit de Spaanse streek Valencia. Wist je dat de naam van dit mediterrane gerecht koekenpan betekent in het Valenciaanse dialect?

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

0.99 tl

Gemalen kurkuma

0.99 tl

Gerookt paprikapoeder

½

Tomatenpuree

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Tomaat

60 gram

Garnalen

50 gram

Kippendijreepjes met tuinkruiden en knoflook

2 plak(ken)

Ontbijtspek

25 gram

Doperwten

¼ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

250 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)788 kcal
Energie (kJ)3295 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers15 g
Vezels8.6 g
Eiwitten34 g
Zout5 g

Benodigdheden

Kom
Hapjespan
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in repen. Snijd de tomaat in partjes en meng in een kom met per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een grote hapjespan of wok met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, ui, wortel en per persoon: 1 tl gemalen kurkuma en 1 tl gerookt paprikapoeder toe. Fruit 3 minuten. Voeg de paprika toe en bak 2 minuten mee.

Rijst koken
3

Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg vervolgens de risottorijst en 200 ml bouillon per persoon toe en breng aan de kook. De overige bouillon gebruik je later. Laat de rijst, afgedekt, 20 - 25 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door.

Bakken
4

Snijd de citroen in partjes. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de kippendijreepjes, chorizo, garnalen en doperwten 3 minuten (zie Tip).

Tip: De garnalen en de kippendij hoeven nog niet helemaal gaar te zijn - ze garen later nog verder in de paella.

Mengen
5

Haal het deksel van de hapjespan of wok met rijst en voeg de overige bouillon, garnalen, kippendijreepjes, chorizo (inclusief bakvet) en doperwten toe. Roer door elkaar en verwarm het geheel opnieuw. Kook zachtjes nog 3 minuten, of tot de kip en de garnalen helemaal gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de paella over de borden en knijp er 1 citroenpartje per persoon boven uit. Serveer met de overige citroen en de tomatensalade.