De schimmel in blauwe kaas is penicillium, een onschadelijke, eetbare schimmel die wordt toegevoegd om de kenmerkende blauwe aderen en de uitgesproken pittige smaak te creëren.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Hamburgerbroodje met sesam
(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Gluten)
1 stuk(s)
Hamburger van gemengd gehakt
(Bevat Eieren, Tarwe Kan bevatten Selderij, Soja, Mosterd)
25 gram
Blauwekaasblokjes
(Bevat Melk (inclusief lactose))
30 gram
Rucola
1 stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Tomaat
½ el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] boter
1 tl
Suiker
30 ml
Water
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van 1/2 - 1 cm breed.
Meng de frieten in een kom met een scheutje olijfolie, peper en zout (zie Tip). Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 – 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Tip: Om afwas te besparen kun je de frieten ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met olijfolie, peper en zout.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de uienringen met een snuif zout. Voeg, zodra de uien donkerder beginnen te worden, de helft van de boter toe. Dit duurt ongeveer 6 - 8 minuten. Bak de uienringen nog 3 - 4 minuten. Roer regelmatig door. Blus af met het water, de helft van de suiker en de helft van de zwarte balsamicoazijn. Bak nog 2 - 3 minuten en houd warm tot serveren.
Verhit, wanneer de frietjes nog 10 minuten moeten bakken, de overige boter in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de burger 10 minuten. Keer de burger halverwege om, leg de blauwekaasblokjes op de burger en bak afgedekt verder. Zet het vuur uit en houd de burger afgedekt warm in de pan.
Snijd het broodje open en verwarm 2 - 3 minuten in de oven. Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom de overige zwarte balsamicoazijn met de overige suiker en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rucola en de tomaat toe en meng goed met de vinaigrette.
Besmeer het broodje met mayonaise naar smaak en beleg met de burger, de gekaramelliseerde ui en wat van de salade. Serveer de frietjes, de overige salade en mayonaise naar smaak ernaast.