Kleine half-om-half hamburgers met tapenade-roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kleine half-om-half hamburgers met tapenade-roomsaus

Kleine half-om-half hamburgers met tapenade-roomsaus

met aardappel en wortel uit de oven

Deze hamburger is gemaakt van rund- en varkensvlees. Doordat het varkensvlees van nature wat vetter is, blijft de burger lekker sappig vanbinnen!

Labels:
Familie
Extra groente
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Hamburger van gemengd gehakt

75 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Tomatentapenade

150 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Wortel

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

0.13 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Bloem

2 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1027 kcal
Energie (kJ)4296 kJ
Vetten74.6 g
waarvan verzadigd19.3 g
Koolhydraten56.5 g
waarvan suikers16 g
Vezels12 g
Eiwitten27.5 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de wortel in staafjes van 1 cm breed en 5 cm lang. Was de aardappelen, snijd doormidden en daarna in stukken van 1 cm dik.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

In de oven
2

Meng in een grote kom de aardappel en wortel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 35 minuten, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om.

Aubergine bakken
3

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de verse kruiden fijn en bewaar apart. Snijd de aubergine in de lengte in plakken en daarna in blokjes van 1 - 2 cm. Meng in de grote kom van de aardappel en de wortel de aubergineblokjes met 1/2 el bloem per persoon. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 10 - 12 minuten rondom bruin.

Roomsaus maken
4

Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en tomatentapenade 3 - 4 minuten. Voeg 1 1/2 tl Italiaanse kruiden per persoon toe en bak 1 minuut mee. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg de kookroom en per persoon: 1/8 groentebouillonblokje en 50 ml water toe en kook nog 5 - 7 minuten op laag vuur (zie Tip).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan 50 ml room per persoon door een gelijke hoeveelheid melk of bouillon. De overige room is lekker in bijvoorbeeld soep.

Burgers bakken
5

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de hamburgers 2 - 3 minuten per kant. Serveer de hamburgers op een bord en roer het overige bakvet uit de pan door de tapenadesaus.

Serveren
6

Leg de aubergineblokjes naast de burgers op het bord. Serveer de roomsaus op de burgers en garneer met de verse kruiden. Leg de wortel en aardappel erbij en serveer met de mayonaise.