Kleine hamburgers van gemengd gehakt met tapenade-roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kleine hamburgers van gemengd gehakt met tapenade-roomsaus

Kleine hamburgers van gemengd gehakt met tapenade-roomsaus

met patatjes en wortel uit de oven

Tomatentapenade is een pikante mix van rijpe en zongedroogd tomaten, olijven en kappertjes, met knoflook en kruiden. Deze hartige spread is perfect om op brood te smeren of om toe te voegen aan gerechten.

Labels:
Familie
Allergenen:
Eieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Kleine hamburger van gemengd gehakt

(Bevat Eieren, Tarwe Kan bevatten Soja, Mosterd, Selderij)

75 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Tomatentapenade

(Bevat Sulfiet Kan bevatten Selderij)

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Wortel

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

50 ml

Water voor saus

1 el

[Plantaardige] mayonaise

0.13 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3816 kJ
Energie (kcal)912 kcal
Vetten61.8 g
waarvan verzadigd18.4 g
Koolhydraten59.5 g
waarvan suikers15.3 g
Vezels15.3 g
Eiwitten27.6 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Large Frying Pan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de wortel in kwarten en daarna in staafjes van 5 cm lang. Was de aardappelen, snijd doormidden en daarna in stukken van 1 cm dik.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Groenten roosteren
2

Meng in een grote kom de aardappelen en wortel met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier, maar laat wat ruimte over voor de paprika. Bak 25 - 35 minuten, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om.

Groenten snijden
3

Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de verse kruiden fijn en bewaar apart. Snijd de paprika in reepjes. Rooster de paprika de laatste 15 minuten mee in de oven met de wortel en aardappelen.

Burgers bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de burgers, ui, knoflook en tomatentapenade 3 - 4 minuten.

Roomsaus maken
5

Draai de burgers om en voeg de Italiaanse kruiden toe en bak 2 minuten mee, of tot de burgers gaar zijn. Blus af met de zwarte balsamicoazijn. Voeg de culinaire room, het groentebouillonblokje en de aangegeven hoeveelheid water toe en kook nog 5 - 7 minuten op laag vuur (zie Tip).

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan 50 ml room per persoon door een gelijke hoeveelheid melk of bouillon. De overige room is lekker in bijvoorbeeld soep.

Serveren
6

Verdeel de wortel, patatjes en paprika over borden. Serveer de burgers met de saus ernaast en garneer met de verse kruiden. Serveer met de mayonaise.