Knapperige taco's met kipgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Knapperige taco's met kipgehakt

Knapperige taco's met kipgehakt

met Mexicaanse groentemix en cheddar

De taco vindt zijn oorsprong in de Mexicaanse mijnen en dankt zijn naam aan een velletje papier met dynamiet ertussen. Ook deze taco zorgt voor een (smaak)explosie!

Labels:
Familie
Snelle bereiding
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Tomaat

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½

Tomatenpuree

3 stuk(s)

Tacoschelpen

15 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Radicchio en ijsbergsla

150 gram

Mexicaanse groentemix

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

2 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3568 kJ
Energie (kcal)853 kcal
Vetten57.6 g
waarvan verzadigd16.5 g
Koolhydraten46.7 g
waarvan suikers14.8 g
Vezels10.1 g
Eiwitten28.5 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Wok of hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes.
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok of sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en bak het kipgehakt in 2 minuten los.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Bakken
2
  • Voeg de groentemix, de tomatenpuree en 1 tl Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) per persoon toe aan de wok of sauteerpan en bak 2 minuten al roerend.
  • Voeg de tomaat en de zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of sauteerpan en laat, afgedekt, 4 - 5 minuten zachtjes bakken op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Laat de saus nog 1 - 2 minuten zonder deksel indikken als je hem nog te vochtig vindt.
Tacoschelpen verwarmen
3
  • Verdeel ondertussen de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier. Verwarm 5 minuten in de oven (zie Tip).
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige Mexicaanse kruiden. 

Tip: Gebroken taco's? Breek ze in stukken en leg ze in een ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel en de cheddar erover en bak 5 minuten. Nu heb je een nachoschotel in plaats van gevulde taco's!

Serveren
4
  • Verdeel de taco’s over de borden en vul met het kipgehaktmengsel (zie Tip).
  • Garneer met de geraspte cheddar en de mayodressing.
  • Werk af met de radicchio en ijsbergsla.

Tip: Vul elke tacoschelp vlak voor je hem gaat eten. Zo heb je elke keer weer een knapperige taco en wordt hij niet zacht door de vulling.