Knapperige taco's met kipgehakt en kidneybonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Knapperige taco's met kipgehakt en kidneybonen

Knapperige taco's met kipgehakt en kidneybonen

met pittige groene peper en cheddar

De taco vindt zijn oorsprong in de Mexicaanse mijnen, en verwees naar een velletje papier met dynamiet ertussen. Deze versie van de taco zorgt nog altijd voor een (smaak)explosie!

Labels:
Familie
Eet mij eerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Groene peper

½ stuk(s)

Gele paprika

¾ stuk(s)

Coeur de boeuf tomaat

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

0.17 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½

Tomatenpuree

1 pak(ken)

Rode kidneybonen

3 stuk(s)

Tacoschelpen

25 gram

Geraspte cheddar

25 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)729 kcal
Energie (kJ)3048 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers18 g
Vezels12.9 g
Eiwitten39 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Vergiet
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Couper
1

Préchauffez le four à 180 degrés. Émincez l’oignon. Épépinez le piment vert et le poivron jaune. Émincez le piment vert. Coupez le poivron jaune et les tomates en petits dés.

Cuire le poulet haché
2

Faites chauffer l’huile de tournesol dans le wok ou la sauteuse et saisir le poulet haché 2 minutes à feu moyen-vif en l’émiettant.

Faire sauter les légumes
3

Ajoutez ensuite l’oignon, le piment vert, le poivron jaune, le mélange d'épices mexicaines et le concentré de tomates, puis faites sauter le tout 2 minutes de plus. Laissez égoutter les haricots rouge dans la passoire.

Tip: Kidneybonen zijn super gezond. Ze zijn rijk aan eiwitten, gezonde koolhydraten, ijzer, magnesium en vezels.

Cuire
4

Ajoutez les dés de tomate, les haricots rouges et le vinaigre balsamique au wok ou à la sauteuse, couvrez et laissez mijoter 10 à 12 minutes à feu moyen-doux. Salez et poivrez. Si vous trouvez la sauce trop liquide, poursuivez la cuisson 2 à 3 minutes sans couvercle pour qu’elle réduise.

Réchauffer les tacos
5

Disposez les coquilles de tacos sur la plaque recouverte de papier sulfurisé et réchauffez-les 5 minutes au four.

Tip: Gebroken taco's? Breek ze in stukken en leg ze in een ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel, de zure room en cheddar erover en bak 5 minuten. Nu heb je een nachoschotel in plaats van gevulde taco's!

Servir
6

Servez les tacos dans les assiettes, garnissez-les du mélange à base de poulet, puis du cheddar et d’une cuillère à soupe de crème aigre par personne.

Tip: Vul elke tacoschelp vlak voor je hem gaat eten. Zo heb je elke keer weer een knapperige taco en wordt hij niet zacht door de vulling.