Knapperige taco's met seitan en groene chilipeper
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Knapperige taco's met seitan en groene chilipeper

Knapperige taco's met seitan en groene chilipeper

met kidneybonen, geraspte kaas en zure room

Herken je dit recept? We hebben er een volledig vegetarische variant op gemaakt met seitan, voor een heerlijke bite met minstens zoveel eiwitten!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Groene peper

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Tomaat

80 gram

Seitangehakt

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½

Tomatenpuree

1 pak(ken)

Rode kidneybonen

3 stuk(s)

Tacoschelpen

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)329 kcal
Energie (kJ)1375 kJ
Vetten14.9 g
waarvan verzadigd6.2 g
Koolhydraten23.8 g
waarvan suikers14.3 g
Vezels12.1 g
Eiwitten18.8 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Wok
Bakpapier
Bakplaat

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en de rode puntpaprika. Snijd de groene peper fijn. Snijd de puntpaprika en de tomaat in kleine blokjes.

Seitan bakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het seitangehakt 2 minuten op middelhoog vuur.

Tip: Wist je dat seitan gewassen tarwe is? Alle koolhydraten zijn eruit gewassen, waardoor alleen het eiwit overblijft. Dit maakt seitan een eiwitrijke vervanger van vlees- het bevat per 100 gram net zoveel eiwitten als biefstuk of kip.

Roerbakken
3

Voeg vervolgens de ui, groene peper, puntpaprika, de Mexicaanse kruiden en de tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 2 minuten. Laat de kidneybonen uitlekken.

Tip: Kidneybonen zijn super gezond. Ze zijn rijk aan eiwitten, gezonde en zeer complexe koolhydraten, ijzer, magnesium en vezels.

Stoven
4

Voeg de blokjes tomaat, de kidneybonen en de zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus nog 2 - 3 minuten zonder deksel inkoken als je hem nog te nat vindt.

Tacoschelpen verwarmen
5

Verdeel de tacoschelpen (zie TIP) over een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 minuten in de oven.

Tip: Gebroken taco's? Breek ze in stukken en leg ze in een ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel, de zure room en geraspte belegen kaas erover en bak 5 minuten. Nu heb je een nachoschotel in plaats van gevulde taco's!

Serveren
6

Verdeel de taco’s over de borden en vul met het seitanmengsel (zie TIP), garneer met de geraspte belegen kaas en de zure room.

Tip: Vul elke tacoschelp vlak voor je hem gaat eten. Zo heb je elke keer weer een knapperige taco en wordt hij niet zacht door de vulling.