Dit is een stevige, maar tegelijkertijd frisse en romige soep. Knol-selderij en prei smaken heerlijk bij de paddenstoelenpastei die warm uit de oven komt!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Kruimige aardappelen
¼ stuk(s)
Knolselderij
(Bevat Selderij)
½ stuk(s)
Prei
1 stuk(s)
Paddenstoelenpastei
(Bevat Eieren, Lupine, Melk (inclusief lactose), Gluten)
2 el
Biologische crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
¾ stuk(s)
Groentebouillon
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 500 ml water per persoon voor de soep.
Snipper de ui. Schil de aardappelen (frieslander) en snijd in grove stukken. Schil de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de prei in ringen.
Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de aardappelen, knolselderij en prei toe en bak al roer-end 1 minuut op middelhoog vuur.
Voeg vervolgens 400 ml kokend water per persoon toe aan de soeppan met deksel, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 13 - 15 minuten zachtjes koken.
Verwijder ondertussen het zilveren schaaltje van de padddenstoelenpastei en bak de pastei 18 - 20 minuten in de oven op een bakplaat met bakpapier.
Haal de soep van het vuur, voeg de mosterd toe en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen. Breng de soep op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over diepe borden. Serveer met de paddenstoelenpastei en garneer de soep met crème fraîche.