Wat in Vlaanderen stoemp wordt genoemd, heet in Nederland stamppot. Stoemp is alleen iets grover van structuur. Vandaag maak je een romige stoemp van knolselderij met kruidenkaas en knapperige serranoham
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Knolselderij
(Bevat Selderij)
300 gram
Vastkokende aardappelen
40 gram
Serranoham
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose), Lupine, Mosterd, Sesamzaad, Soja)
7 spriet(en)
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
50 gram
Kruidenroomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Mosterd
scheutje
Melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon in een grote pan met deksel. Snijd de schil van de knolselderij en weeg 200 g knolselderij per persoon af. Snijd vervolgens de knolselderij in grove stukken van 2 cm. Schil de aardappelen en snijd ook in grove stukken van 2 cm.
Voeg de knolselderij en een snuf zout toe aan de grote pan met kokend water en kook de knolselderij 3 minuten. Voeg de aardappelen toe en kook, afgedekt, 12 – 14 minuten, of totdat de aardappel en knolselderij gaar zijn. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Trek ondertussen de plakken serranoham uit elkaar en verdeel de serranoham over een bakplaat met bakpapier. Bak de serranoham 8 – 10 minuten in de oven, of totdat de ham knapperig is. Snijd ondertussen de verse bieslook fijn.
Stamp de knolselderij, de aardappelen en de kruidenroomkaas tot een grove puree met een aardappelstamper. Meng er de roomboter, de mosterd en eventueel een scheutje melk door om het smeuïg te maken
Breng de stoemp op smaak met het grootste deel van de bieslook en peper en zout. Voeg eventueel meer mosterd naar smaak toe. Breek de knapperige serranoham in stukjes.
Verdeel de knolselderijstoemp over de borden en garneer met de knapperige serranoham en de overige bieslook.