Kokos-noedelsoep met kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kokos-noedelsoep met kippendij

Kokos-noedelsoep met kippendij

met udonnoedels en vers citroengras

Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Wortel

100 gram

Sperziebonen

100 gram

Kippendijreepjes

90 ml

Kokosmelk

¼ stuk(s)

Vers citroengras

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

¼ stuk(s)

Limoen

½ zakje(s)

Javaanse wokpasta

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

5 gram

Gemberpuree

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

300 ml

Zoutarme kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2673 kJ
Energie (kcal)639 kcal
Vetten36.8 g
waarvan verzadigd19.2 g
Koolhydraten47.4 g
waarvan suikers12.6 g
Vezels15.4 g
Eiwitten26.3 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Kleine kom
Soeppan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid 300 ml bouillon per persoon. 
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Snijd de wortel in dunne schijfjes.
  • Marineer  in een kleine kom de kippendijreepjes met de Javaanse wokpasta.
Bakken
2
  • Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in kleine stukjes.
  • Verhit de zonnebloemolie in een soeppot met deksel op middelmatig vuur. Fruit de gemberpuree en rode peper 1 - 2 minuten.
  • Voeg de gemarineerde kippendijreepjes toe en bak 2 - 3 minuten al roerend.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.

Soep koken
3
  • Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de soeppot.
  • Kneus het citroengras met de achterkant van een mes.
  • Voeg het citroengras, de sperziebonen en de wortel toe aan de pot en laat, afgedekt, 8 minuten zachtjes koken.
  • Kook halverwege ook de udonnoedels mee.
Serveren
4
  • Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in partjes.
  • Haal het citroengras uit de soep en breng op smaak met het limoensap, peper en zout.
  • Verdeel de soep over de kommen en garneer met de limoenpartjes.