Kokossoep met noedels, sugarsnaps en ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kokossoep met noedels, sugarsnaps en ei

Kokossoep met noedels, sugarsnaps en ei

Met Chinese kool en citroengras

Deze rijkgevulde noedelsoep brengt je naar Azië. De kokosmelk maakt de soep romig en vol van smaak, terwijl het gedroogde citroengras frisheid brengt. De knapperige sugarsnaps zijn een kruising tussen peultjes en doperwten en zorgen voor een lekkere bite.

Labels:
Eet mij eerst
Veggie
Chef's Choice
Allergenen:
Eieren
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

200 gram

Chinese kool

75 gram

Sugarsnaps

¼ stuk(s)

Limoen

150 ml

Kokosmelk

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

½ tl

Gemalen citroengras

70 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3268 kJ
Energie (kcal)781 kcal
Vetten44 g
waarvan verzadigd28.7 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers3.1 g
Vezels10 g
Eiwitten26 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Garde
Pan met deksel
Steelpan

Instructies

Voorbereiding
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de Chinese kool in reepjes. Pers de limoen uit.

Kokosmelk doorroeren
2

Roer de kokosmelk goed door zodat eventuele klontjes oplossen.

Roerbakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de Chinese kool en de sugarsnaps toe en roerbak nog 3 minuten.

Eieren koken
4

Zorg ondertussen dat de eieren net onder water staat in een steelpan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 6 – 8 minuten hard. Spoel daarna onder koud water en pel de eieren.

Soep bereiden
5

Voeg de kokosmelk, het citroengras en de bouillon toe aan de wok of soeppan en breng al roerend aan de kook. Dek de pan af en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Voeg na 6 minuten de noedels toe. Breng op smaak met de sojasaus, 1 tl limoensap per persoon, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de kokossoep over de soepkommen. Snijd de eieren doormidden en serveer deze op de soep.