Koolvis met noedels, groenten en ananas-kerriechutney
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koolvis met noedels, groenten en ananas-kerriechutney

Koolvis met noedels, groenten en ananas-kerriechutney

Met geroerbakte Chinese kool

Omdat jullie hebben aangegeven dat jullie de chutneys die zo nu en dan in onze box zitten zo lekker vinden, hebben we samen met onze leverancier een nieuwe soort gemaakt. Het resultaat is ananaschutney met een vleugje kerrie. Zelf een chutney maken? Op ons blog vind je een recept voor een mangochutney.

Labels:
Pittig
Allergenen:
Gluten
Soja
Selderij
Mosterd
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

200 gram

Chinese kool

70 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

5 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

40 gram

Ananaschutney

(Bevat Gluten, Selderij, Mosterd)

1 stuk(s)

Koolvisfilet zonder huid

(Bevat Vis)

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)570 kcal
Energie (kJ)2385 kJ
Vetten13 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten29 g
Zout0 g

Benodigdheden

Wok
Pan met deksel
Kom
Koekenpan

Instructies

Snijd de Chinese kool fijn.
1

Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de Chinese kool fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

Voeg de Chinese kool toe en roerbak 5 minuten op middelmatig vuur.
2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de Chinese kool toe en roerbak 5 minuten op middelmatig vuur.

3

Kook ondertussen 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels en kook de noedels, afgedekt, 4 minuten. Giet af en spoel af met koud water.

Maak in een kom een saus van de sojasaus, 1 el water per persoon en de helft van de ananaschutney.
4

Maak in een kom een saus van de sojasaus, 1 el water per persoon en de helft van de ananas-kerriechutney. Voeg de saus toe aan de wok of hapjespan met Chinese kool. Voeg ook de tomaatblokjes en noedels toe en verhit nog 1 minuut.

5

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de koolvis 2 – 3 minuten aan elke kant op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de noedels en de schelvis over de borden. Serveer met de overige ananaschutney.
6

Verdeel de noedels over de borden. Serveer met de koolvis en overige ananas-kerriechutney.