Koreaanse bao buns met krokante kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreaanse bao buns met krokante kip

Koreaanse bao buns met krokante kip

met kimchisaus en koolsla met gomasio

Gomasio komt uit de Japanse keuken en wordt gebruikt om gerechten op smaak te brengen. Het bestaat uit 90% ‘goma’, ofwel sesamzaad en 10% ‘sio’, zeezout.

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Bao broodje

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Kipfilet

20 gram

Kimchisaus

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

100 gram

Witte kool en wortel

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

25 gram

Bloem

30 ml

Zonnebloemolie

30 ml

Water

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Wittewijnazijn

2 tl

Suiker

1 el

[Plantaardige] mayonaise

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4430 kJ
Energie (kcal)1059 kcal
Vetten40.5 g
waarvan verzadigd6.1 g
Koolhydraten128.1 g
waarvan suikers37.4 g
Vezels8.2 g
Eiwitten44.1 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Kom
Saladekom
Grote kom
Koekenpan met deksel
Bord
Keukenpapier
Steelpan

Instructies

Broccoli bereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker. Snijd de komkommer in dunne schijfjes en snijd de ui in halve ringen. Voeg de komkommer en ui toe aan de kom, breng op smaak met zout en zet apart tot gebruik. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.

Broccoli roosteren
2

Meng in een saladekom de mayonaise met de witte kool en wortel en de gomasio. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Beslag maken
3

Dep de kipfilet droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 2 cm. Breng op smaak met peper en zout. Maak in een grote kom een beslag van de Koreaanse kruidenmix, de bloem en het water. Verhit de zonnebloemolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Controleer of de pan met olie goed heet is door een klein beetje beslag aan de olie toe te voegen. Als de olie begint te bruisen is het heet genoeg om de kip te bakken.

Kip bakken
4

Leg een bord met keukenpapier klaar om de gefrituurde kip na het bakken op te laten uitlekken. Haal de kipstukjes door het beslag en leg ze voorzichtig in de olie (zie Tip). Bak de kip in 5 - 6 minuten goudbruin. Draai halverwege voorzichtig om.

Tip: Spettert de olie in de pan erg hard? Draai het vuur wat lager en zet het deksel voorzichtig op de pan.

Saus maken
5

Pers de knoflook of snijd fijn. Verwarm een steelpan op middelhoog vuur en meng daarin de knoflook, sesamolie, sojasaus, kimchisaus (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en honing. Verwarm 1 - 2 minuten, of tot er een stroperige saus ontstaat. Zet het vuur daarna uit. Bak de bao-broodjes de laatste 4 - 5 minuten in de oven. Hak ondertussen de koriander grof.

Serveren
6

Smeer een beetje van de zelfgemaakte saus in de bao-broodjes. Vul de bao-broodjes met de ingelegde groenten, koolsla en de kip. Besprenkel met eventuele overige zelfgemaakte saus en garneer met de koriander.