Koreaans geïnspireerde bao buns met kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander

Nieuw ingrediënt in je box! Kimchi is een pikante smaakversterker uit de Koreaanse keuken. Het bestaat uit gefermenteerde groente (meestal kool) en verschillende specerijen.

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Bao broodje

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Kipfilet

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

100 gram

Witte kool en wortel

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Kimchi

Zelf toevoegen

25 gram

Bloem

30 ml

Zonnebloemolie

30 ml

Water

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Wittewijnazijn

2 tl

Suiker

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4366 kJ
Energie (kcal)1043 kcal
Vetten38.7 g
waarvan verzadigd5.9 g
Koolhydraten128.5 g
waarvan suikers39.5 g
Vezels8.4 g
Eiwitten45.6 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Kom
Saladekom
Grote kom
Koekenpan
Keukenpapier
Bord
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1 tl suiker. Snijd de komkommer in schijfjes en snijd de ui in halve ringen. Voeg beide toe aan de kom. Breng op smaak met zout en meng goed door. Bewaar apart tot serveren. Schep af en toe om.

Koolsla maken
2

Voeg aan een saladekom de koolsla en 1 el mayonaise per persoon toe. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wortel is een echte vitamine A bom. Goed voor de groei, gezonde huid, haar en nagels, de ogen en het afweersysteem. Vitamine A zit ook in onder andere boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Kip bereiden
3

Dep de kipfilet droog met keukenpapier en snijd in stukken van 2 cm. Breng op smaak met peper en zout. Maak in een grote kom een beslag van per persoon: 30 ml water, 25 g bloem en 1/2 tl Koreaanse kruiden. Verhit 2 el zonnebloemolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Controleer of de pan met olie goed heet is door een klein beetje beslag aan de olie toe te voegen. Als de olie begint te bruisen is het heet genoeg om de kip te bakken.

Kip bakken
4

Leg een bord met keukenpapier klaar om de gefrituurde kip na het bakken op te laten uitlekken. Haal de kipstukjes door het beslag en leg ze voorzichtig in de olie (zie Tip). Bak de kip in 5 - 6 minuten goudbruin, draai halverwege voorzichtig om.

Tip: Spettert de olie in de pan erg hard? Draai het vuur wat lager en zet het deksel voorzichtig op de pan.

Saus maken
5

Pers de knoflook of snijd fijn. Verwarm een steelpan op middelhoog vuur en meng daarin de knoflook, sesamolie, sojasaus en 1 el honing per persoon. Verwarm 1 - 2 minuten, of tot er een stroperige saus ontstaat. Zet het vuur daarna uit. Bak de bao-broodjes 4 - 5 minuten in de oven. Hak de koriander grof.

Serveren
6

Smeer een beetje van de zelfgemaakte saus in de bao-broodjes. Vul de bao-broodjes met de zoetzure ui en komkommer, de koolsla, kimchi (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en de kip. Besprenkel met eventuele overige zelfgemaakte saus en garneer met de koriander.