Elk land kent z'n eigen streetfood: een snelle hap die je op elke hoek van de straat kunt krijgen. Makkelijk te maken en boordevol authentieke smaken - geniet van de lokale gerechten van jouw favoriete bestemmingen met onze Streetfood-recepten!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
3 stuk(s)
Bao broodje
(Bevat Tarwe)
1 stuk(s)
Kipfilet
20 gram
Kimchisaus
½ zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Knoflookteen
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
100 gram
Witte kool en wortel
½ stuk(s)
Ui
25 gram
Bloem
30 ml
Zonnebloemolie
30 ml
Water
1 el
Honing [of plantaardig alternatief]
1 el
Wittewijnazijn
2 tl
Suiker
1 el
[Plantaardige] mayonaise
1 el
[Zoutarme] sojasaus
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom de wittewijnazijn en de suiker. Snijd de komkommer in schijfjes en snijd de ui in halve ringen. Voeg beide toe aan de kom. Breng op smaak met zout en meng goed door. Bewaar apart tot serveren. Schep af en toe om.
Voeg aan een saladekom de koolsla, mayonaise en gomasio toe. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Wortel is een echte vitamine A bom. Goed voor de groei, gezonde huid, haar en nagels, de ogen en het afweersysteem. Vitamine A zit ook in onder andere boerenkool, spinazie, broccoli en ei.
Dep de kipfilet droog met keukenpapier en snijd in stukken van 2 cm. Breng op smaak met peper en zout. Maak in een grote kom een beslag van de aangegeven hoeveelheid water, de bloem en de Koreaanse kruiden. Verhit de zonnebloemolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Controleer of de pan met olie goed heet is door een klein beetje beslag aan de olie toe te voegen. Als de olie begint te bruisen is het heet genoeg om de kip te bakken.
Leg een bord met keukenpapier klaar om de gefrituurde kip na het bakken op te laten uitlekken. Haal de kipstukjes door het beslag en leg ze voorzichtig in de olie (zie Tip). Bak de kip in 5 - 6 minuten goudbruin, draai halverwege voorzichtig om.
Tip: Spettert de olie in de pan erg hard? Draai het vuur wat lager en zet het deksel voorzichtig op de pan.
Pers de knoflook of snijd fijn. Verwarm een steelpan op middelhoog vuur en meng daarin de knoflook, sesamolie, sojasaus, kimchisaus (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en de honing. Verwarm 1 - 2 minuten, of tot er een stroperige saus ontstaat. Zet het vuur daarna uit. Bak ondertussen de bao-broodjes 4 - 5 minuten in de oven. Hak de koriander grof.
Smeer een beetje van de zelfgemaakte saus in de bao-broodjes. Vul de bao-broodjes met de zoetzure ui en komkommer, de koolsla en de kip. Besprenkel met eventuele overige zelfgemaakte saus en garneer met de koriander.