Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
100 gram
Biefstukpuntjes
1 stuk(s)
Knoflookteen
20 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
125 gram
Kastanjechampignons
1 cm
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
85 gram
Pandanrijst
100 gram
Spitskool
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Gluten, Soja)
½ el
Olijfolie
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
½ tl
Suiker
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.Snijd fijn of rasp de gember en de knoflook.Snijd de biefstukpuntjes in reepjes van dezelfde grootte zodat ze gelijk garen.Meng in een kom de olijfolie, suiker, sojasaus, gember, de helft van de knoflook en biefstukreepjes en laat de smaken intrekken.
Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat uitstomen.Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.Snijd de kastanjechampignons in kwarten.Snijd de spitskool in dunne repen.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.Bak de kastanjechampignons met de rode peper 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.Verhit de andere helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur.Voeg de knoflook en spitskool toe en bak 5 - 8 minuten afgedekt. Voeg de zoete Aziatische saus toe en verwarm nog kort zonder deksel.
Voeg de biefstukreepjes met marinade toe aan de pan met kastanjechampignons.Bak de biefstukreepjes met marinade 2 - 4 minuten.Verdeel de rijst over kommen, schep de biefstukreepjes met kastanjechampignons aan een kant.Schep de spitskool aan de andere kant.