Krieltjessalade met mediterrane kipfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krieltjessalade met mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met mediterrane kipfilet

met cherrytomaten, komkommer en mais

Wist je dat aardappelen meer vitaminen behouden als je ze ongeschild kookt?

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Kipfilet met tuinkruiden en knoflook

140 gram

Maïs in blik

½ stuk(s)

Sjalot

65 gram

Rode kerstomaten

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)638 kcal
Energie (kJ)2670 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten56.6 g
waarvan suikers14.6 g
Vezels8.2 g
Eiwitten31 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Vergiet
Saladekom

Instructies

Préparer
1

Dans la casserole, portez une bonne quantité d’eau ébullition avec une pincée de sel pour les grenailles. Lavez-les, puis coupez-les en deux, voire en quatre pour les plus grosses.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten voor je energielevel, kalium voor een gezonde bloeddruk, vitamine C voor de weerstand, B6 voor je spieren en vezels voor gezonde darmen!

Cuire le poulet
2

Faites cuire les grenailles 12 à 14 minutes à couvert dans la casserole. Égouttez-les dans la passoire, rincez-les à l’eau froide et laissez-les refroidir. Faites chauffer 1/2cs d’huile d’olive par personne à feu moyen-vif dans la poêle. Saisissez le poulet 2 à 3minutes de chaque côté. Baissez le feu et poursuivez la cuisson 4 à 5 minutes ou jusqu’à ce qu’il soit cuit.

Tip: Laat de krieltjes helemaal afkoelen, anders nemen ze alle mayonaise op.

Préparer la salade de grenailles
3

Égouttez le maïs. Ciselez l’échalote. Coupez les tomates cerises en quartiers et le concombre en petits dés. Dans le grand saladier, mélangez la mayonnaise et le vinaigre balsamique blanc.

Tip: Later doe je de sjalot rauw bij de salade. Houd je hier niet zo van? Bak de sjalotjes dan een paar minuten in een koekenpan met wat olijfolie.

Servir
4

Coupez le poulet en lanières. Ajoutez les grenailles, les tomates cerises, le concombre, l’échalote, le maïs et les lanières de poulet au saladier avec la vinaigrette. Mélangez, puis salez et poivrez. Servez la salade sur les assiettes.

Tip: Wist je dat dit gerecht niet alleen weinig calorieën bevat, maar ook weinig verzadigd vet, weinig zout, extra veel groenten en veel vezels. Lekker in balans dus!