Wist je dat aardappelen meer vitaminen behouden als je ze ongeschild kookt?
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200 gram
Krieltjes
1 stuk(s)
Kipfilet met tuinkruiden en knoflook
140 gram
Maïs in blik
½ stuk(s)
Sjalot
65 gram
Rode kerstomaten
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
50 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
1 tl
Witte balsamicoazijn
Dans la casserole, portez une bonne quantité d’eau ébullition avec une pincée de sel pour les grenailles. Lavez-les, puis coupez-les en deux, voire en quatre pour les plus grosses.
Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten voor je energielevel, kalium voor een gezonde bloeddruk, vitamine C voor de weerstand, B6 voor je spieren en vezels voor gezonde darmen!
Faites cuire les grenailles 12 à 14 minutes à couvert dans la casserole. Égouttez-les dans la passoire, rincez-les à l’eau froide et laissez-les refroidir. Faites chauffer 1/2cs d’huile d’olive par personne à feu moyen-vif dans la poêle. Saisissez le poulet 2 à 3minutes de chaque côté. Baissez le feu et poursuivez la cuisson 4 à 5 minutes ou jusqu’à ce qu’il soit cuit.
Tip: Laat de krieltjes helemaal afkoelen, anders nemen ze alle mayonaise op.
Égouttez le maïs. Ciselez l’échalote. Coupez les tomates cerises en quartiers et le concombre en petits dés. Dans le grand saladier, mélangez la mayonnaise et le vinaigre balsamique blanc.
Tip: Later doe je de sjalot rauw bij de salade. Houd je hier niet zo van? Bak de sjalotjes dan een paar minuten in een koekenpan met wat olijfolie.
Coupez le poulet en lanières. Ajoutez les grenailles, les tomates cerises, le concombre, l’échalote, le maïs et les lanières de poulet au saladier avec la vinaigrette. Mélangez, puis salez et poivrez. Servez la salade sur les assiettes.
Tip: Wist je dat dit gerecht niet alleen weinig calorieën bevat, maar ook weinig verzadigd vet, weinig zout, extra veel groenten en veel vezels. Lekker in balans dus!