Krieltjessalade met mediterrane kipfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krieltjessalade met mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met mediterrane kipfilet

met cherrytomaten, komkommer en mais

Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is, maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Kipfilet met tuinkruiden en knoflook

140 gram

Maïs in blik

½ stuk(s)

Sjalot

65 gram

Rode kerstomaten

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)628 kcal
Energie (kJ)2628 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers11 g
Vezels8.2 g
Eiwitten26 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Vergiet
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes.
  • Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.

Tip: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.

Kipfilet bakken
2
  • Kook de krieltjes afgedekt in de pan met deksel in 12 - 14 minuten gaar.
  • Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water en laat afkoelen (zie Tip).
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kipfilet nog 4 - 5 minuten, of tot hij gaar is.

Tip: Laat de krieltjes helemaal afkoelen, anders absorberen ze alle mayonaise.

Krieltjessalade maken
3
  • Laat de mais uitlekken.
  • Snipper de sjalot heel fijn (zie Tip).
  • Snijd de cherrytomaten in kwarten en de komkommer in kleine blokjes.
  • Meng in een grote saladekom de mayonaise met de witte balsamicoazijn.

Tip: Later doe je de sjalot rauw bij de salade. Houd je hier niet zo van? Bak de sjalotjes dan een paar minuten in een koekenpan met wat olijfolie.

Serveren
4
  • Snijd de kipfilet in reepjes en voeg toe aan de saladekom.
  • Meng er de krieltjes, cherrytomaten, komkommer, sjalot en mais doorheen en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de krieltjessalade over de borden.

Tip: Wist je dat dit gerecht niet alleen weinig calorieën bevat, maar ook weinig verzadigd vet, weinig zout, extra veel groenten en veel vezels? Lekker in balans dus!