Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is, maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Krieltjes
1 stuk(s)
Kipfilet met tuinkruiden en knoflook
140 gram
Maïs in blik
½ stuk(s)
Sjalot
65 gram
Rode kerstomaten
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
50 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
½ el
Olijfolie
1 tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Tip: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.
Tip: Laat de krieltjes helemaal afkoelen, anders absorberen ze alle mayonaise.
Tip: Later doe je de sjalot rauw bij de salade. Houd je hier niet zo van? Bak de sjalotjes dan een paar minuten in een koekenpan met wat olijfolie.
Tip: Wist je dat dit gerecht niet alleen weinig calorieën bevat, maar ook weinig verzadigd vet, weinig zout, extra veel groenten en veel vezels? Lekker in balans dus!