Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met kerstomaten, komkommer en mais

Kerstomaten bieden niet alleen een zoete en sappige smaak, maar zijn ook rijk aan antioxidanten, zoals lycopeen. Daarnaast voegen ze kleur en smaak toe aan een tal van gerechten!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

¼ stuk(s)

Ui

65 gram

Rode kerstomaten

½ stuk(s)

Komkommer

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

40 gram

Maïs in blik

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2679 kJ
Energie (kcal)640 kcal
Vetten32.9 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten52.5 g
waarvan suikers11.3 g
Vezels10.4 g
Eiwitten31.1 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime pot voor de krieltjes.
  • Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Kook de krieltjes in 12 - 14 minuten gaar in de pot. 
  • Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water en laat afkoelen (zie Tip).

Tip: Laat de krieltjes helemaal afkoelen, anders absorberen ze de mayonaise.

Kipfilet bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant.
  • Snipper ondertussen de ui heel fijn (zie Tip). 
  • Verlaag het vuur en bak de kipfilet nog 4 - 5 minuten, of tot de kip gaar is.

Tip: De ui gaat rauw door de salade. Houd je hier niet zo van? Bak de ui dan een paar minuten mee in de pan met de kip.

Krieltjessalade maken
3
  • Giet de mais af. Halveer de kerstomaten. Snijd de komkommer in kleine blokjes.
  • Meng in een grote saladekom de mayonaise met de witte balsamicoazijn en 1 tl Italiaanse kruiden per persoon.
  • Voeg de krieltjes, kerstomaten, komkommer, ui en mais toe. Meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de kipfilet in sneetjes.
  • Verdeel de krieltjessalade over de borden en leg de gesneden kipfilet erbovenop.

Weetje: Wist je dat dit gerecht niet alleen weinig calorieën bevat, maar ook weinig verzadigd vet, weinig zout, extra veel groenten en veel vezels? Lekker in balans dus!