Gek op kokos? Dan zit je met dit recept goed. Voor het krokante jasje van de garnalen gebruik je een mengsel van panko, peper, zout en kokosrasp. Door de kokosrasp kort te roosteren, wordt de smaak nog intenser. Ook de rijst krijgt een kokossmaak én -geur doordat je hem kookt met kokosmelk. Een piña colada erbij en je kokosfeestje is compleet!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
50 ml
Kokosmelk
85 gram
Witte langgraanrijst
⅓ stuk(s)
Limoen
½ stuk(s)
Komkommer
7 stuk(s)
Radijs
10 gram
Kokosrasp
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
25 gram
Panko paneermeel
(Bevat Gluten)
80 gram
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
2.5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
1 tl
Suiker
1 el
Wittewijnazijn
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de kokosmelk in een pan met deksel met 250 ml water per persoon, peper en zout en breng aan de kook. Kook hierin de rijst, afgedekt, 12 - 14 minuten op laag vuur. Giet daarna af en laat, afgedekt, nagaren.
Snijd ondertussen per persoon 2 kleine partjes van de limoen en bewaar deze apart. Pers de rest van de limoen uit in een saladekom en meng het sap met de suiker, wittewijnazijn, peper en zout tot een dressing.
Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijst met een theelepel en snijd de komkommer in halve maantjes. Verwijder het blad van de radijsjes en snijd de radijsjes in dunne plakjes. Meng de komkommer en radijs met de zoetzure dressing in de saladekom. Zet tot gebruik in de koelkast en schep tussendoor een aantal keer om.
Meng in een kom de kokosrasp met de panko, peper en zout. Dep de garnalen droog met keukenpapier en papier en meng ze dan op een bakplaat met bakpapier met de zonnebloemolie. Strooi het kokosmengsel over de garnalen en meng goed, zodat de garnalen een jasje van panko krijgen. Het is niet erg als er te veel van het kokosmengsel op de bakplaat ligt – dit kun je later gebruiken als krokante garnering. Bak de garnalen 12 – 14 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de koriander grof.
Serveer de krokante garnalen met de kokosrijst en het zoetzuur. Garneer het gerecht met de koriander en serveer met de limoenpartjes. Strooi het achtergebleven krokante kokosmengsel over de rijst.