Krokante garnalen met kokosrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krokante garnalen met kokosrijst

Krokante garnalen met kokosrijst

met zoetzure komkommer en radijs

Gek op kokos? Dan zit je met dit recept goed. Voor het krokante jasje van de garnalen gebruik je een mengsel van panko, peper, zout en kokosrasp. Door de kokosrasp kort te roosteren, wordt de smaak nog intenser. Ook de rijst krijgt een kokossmaak én -geur doordat je hem kookt met kokosmelk. Een piña colada erbij en je kokosfeestje is compleet!

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

50 ml

Kokosmelk

85 gram

Witte langgraanrijst

⅓ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Komkommer

7 stuk(s)

Radijs

10 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Gluten)

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

1 el

Wittewijnazijn

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3222 kJ
Energie (kcal)770 kcal
Vetten30 g
waarvan verzadigd16.1 g
Koolhydraten99 g
waarvan suikers11.3 g
Vezels4 g
Eiwitten25 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Keukenpapier
Bakplaat
Bakpapier

Instructies

Rijst koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de kokosmelk in een pan met deksel met 250 ml water per persoon, peper en zout en breng aan de kook. Kook hierin de rijst, afgedekt, 12 - 14 minuten op laag vuur. Giet daarna af en laat, afgedekt, nagaren.

Zoetzuurdressing maken
2

Snijd ondertussen per persoon 2 kleine partjes van de limoen en bewaar deze apart. Pers de rest van de limoen uit in een saladekom en meng het sap met de suiker, wittewijnazijn, peper en zout tot een dressing.

Zoetzuur maken
3

Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijst met een theelepel en snijd de komkommer in halve maantjes. Verwijder het blad van de radijsjes en snijd de radijsjes in dunne plakjes. Meng de komkommer en radijs met de zoetzure dressing in de saladekom. Zet tot gebruik in de koelkast en schep tussendoor een aantal keer om.

Garnalen bereiden
4

Meng in een kom de kokosrasp met de panko, peper en zout. Dep de garnalen droog met keukenpapier en papier en meng ze dan op een bakplaat met bakpapier met de zonnebloemolie. Strooi het kokosmengsel over de garnalen en meng goed, zodat de garnalen een jasje van panko krijgen. Het is niet erg als er te veel van het kokosmengsel op de bakplaat ligt – dit kun je later gebruiken als krokante garnering. Bak de garnalen 12 – 14 minuten in de oven.

Koriander snijden
5

Snijd ondertussen de koriander grof.

Serveren
6

Serveer de krokante garnalen met de kokosrijst en het zoetzuur. Garneer het gerecht met de koriander en serveer met de limoenpartjes. Strooi het achtergebleven krokante kokosmengsel over de rijst.