Kruidige couscous met halloumi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige couscous met halloumi

Kruidige couscous met halloumi

Met gebakken paprika, limoen-knoflookolie en yoghurt

Couscous is populair in veel Noord-Afrikaanse landen, waar het meestal met groenten, vlees of vis en een pittige saus wordt gegeten. In Egypte wordt het juist meer als dessert gegeten, zoals wij een rijstpudding kennen: met boter, kaneel, rozijnen en room. Vandaag maak je een couscous met een mediterrane twist door halloumi toe te voegen: een zilte, Cypriotische kaas die niet smelt tijdens het bakken.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Noten
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

10 gram

Amandelen

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Limoen

60 gram

Halloumi

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Rode paprika

85 gram

Volkoren couscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Mosterd, Soja)

10 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

40 gram

Volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

¾ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3724 kJ
Energie (kcal)890 kcal
Vetten48 g
waarvan verzadigd14.8 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers19.3 g
Vezels13 g
Eiwitten30 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Saladekom
Vork
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Hak de amandelen grof, pers de knoflook of snijd fijn en hak de koriander fijn. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Snijd de halloumi in blokjes van ongeveer 1 – 2 cm.

Couscous wellen
2

Snijd de paprika in reepjes. Meng in een pan met deksel de couscous en de rozijnen met de bouillon en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.

Paprika bakken
3

Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de paprikareepjes 7 – 9 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Halloumi bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de limoenrasp en de knoflook 30 seconden. Voeg de blokjes halloumi toe, bak in 3 – 4 minuten rondom krokant en haal daarna uit de pan. Bak de gewelde couscous 1 – 2 minuten in dezelfde pan in de limoen-knoflookolie.

Couscous mengen
5

Schep de couscous in een saladekom, meng de koriander erdoor en breng op smaak met de extra vierge olie, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de couscous over de borden en schep de reepjes paprika ernaast. Besprenkel de couscous met het limoensap en garneer met de halloumi en de amandelen. Serveer de yoghurt apart, zodat iedereen dit naar eigen smaak kan toevoegen.