Halloumi is een cyperse kaas met een hoog smeltpunt - dat maakt deze kaas zo geschikt om te grillen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
10 gram
Gezouten amandelen
1 stuk(s)
Knoflookteen
2.5 gram
Verse koriander
½ stuk(s)
Limoen
65 gram
Halloumi
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Rode paprika
85 gram
Volkoren couscous
40 gram
Sultana rozijnen
50 gram
Biologische volle yoghurt
¾ el
Olijfolie
175 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
1 el
Extra vierge olijfolie
Bereid de bouillon. Hak de amandelen grof, pers de knoflook of snijd fijn en hak de koriander fijn. Was de limoen grondig. Rasp vervolgens de schil van de limoen en pers de limoen uit. Snijd de halloumi in blokjes van 1 – 2 cm (zie Tip).
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname gebruik dan 40 gram halloumi en 60 gram couscous per persoon. De overige halloumi en couscous is lekker in een lunchsalade de volgende dag.
Snijd de paprika in reepjes (zie Tip). Meng in een pan met deksel de couscous en de rozijnen met de bouillon en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.
Tip: Wist je dat 1 rode paprika ongeveer evenveel vitamine C bevat als drie sinaasappels?
Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de paprikareepjes 7 – 9 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de limoenrasp en de knoflook 30 seconden. Voeg de blokjes halloumi toe, bak in 3 – 4 minuten rondom krokant en haal daarna uit de pan. Bak de gewelde couscous 1 – 2 minuten in dezelfde pan in de limoen-knoflookolie.
Schep de couscous in een saladekom, meng de koriander erdoor en breng op smaak met de extra vierge olijfolie, peper en zout.
Tip: Deze couscous is gemaakt van volkorenmeel en bevat in vergelijking met gewone couscous niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals magnesium, ijzer, en vitamine B2 en B6.
Verdeel de couscous over de borden en schep de reepjes paprika ernaast. Besprenkel de couscous met het limoensap en garneer met de halloumi en de amandelen. Serveer de yoghurt apart, zodat iedereen dit naar smaak kan toevoegen.