Je kruidt de enchilada's met een BBQ rub - deze bevat chilipoeder en gerookt paprikapoeder die het gerecht extra pit zullen geven.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Paprika
½ zakje(s)
BBQ-rub
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
½
Tomatenpuree
100 gram
Varkensboerengehakt
¼ blik(ken)
Linzen
1 stuk(s)
Tomaat
¼ stuk(s)
Limoen
2 stuk(s)
Witte tortilla
(Bevat Tarwe)
stuk(s)
Mini-tortilla's
(Bevat Tarwe)
25 gram
Geraspte belegen kaas
20 gram
Pittige tortillachips
naar smaak
Peper en zout
½ el
Zonnebloemolie
½ tl
Suiker
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de paprika in blokjes.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, de helft van de ui, paprikablokjes, BBQ rub en Mexicaanse kruiden 2 - 3 minuten (zie Tip). Voeg de tomatenpuree en het boerengehakt toe aan de pan en bak in 3 - 4 minuten los. Laat ondertussen de linzen uitlekken in een vergiet.
Tip: Houd je niet van rauwe rode ui? Bak dan alle ui mee in deze stap.
Voeg de linzen en 50 ml water per persoon toe aan de pan met gehakt. Bak nog 1 minuut op hoog vuur. Zet het vuur dan lager en laat het geheel 4 - 5 minuten zachtjes koken.
Tip: Wist je dat dit gerecht bijna de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron is de linzen, aangevuld door de 200 gram groente. Vezels zijn goed voor je darmflora. Een gezonde darmflora zorgt voor een sterke weerstand en draagt bij aan een gezond cholesterolgehalte. Daarnaast voel je je door veel vezels lang verzadigd.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en voeg samen met de overige ui toe aan een kom. Halveer de limoen en pers 1 partje per persoon uit boven de kom. Snijd, indien er nog limoen over is, de overige limoen in partjes. Voeg 1/2 tl suiker per persoon toe en roer het geheel goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Beleg elke tortilla met de geraspte kaas en 3 el van de vulling. Rol dicht en leg in een ovenschaal. Vul 2 tortilla's per persoon, maar gebruik niet alle vulling. Verspreid de overige vulling over de bovenkant van de tortilla's en bestrooi met de overige geraspte kaas. Pak een handje van de pittige tortillachips (s) per persoon en verkruimel over het geheel. Bak de enchilada's 10 - 14 minuten in de oven.
Tip: Let op: de tortillachips zijn pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Serveer de tortillachips dan apart of laat ze achterwege.
Verdeel de enchilada's over de borden (zie Tip). Serveer met de tomatensalsa, de tortillachips en eventueel de overige limoenpartjes.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Eet dan 1 gevulde tortilla per persoon met de tomatensalsa. De overgebleven tortilla kan je de volgende dag als lunch eten.