Kruidige gebakken rijst met spiegelei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige gebakken rijst met spiegelei

Kruidige gebakken rijst met spiegelei

Aux noix de cajou et aux achards

Atjar wordt veel gebruikt in de Indonesische, Indische en Malei-sische keuken en heeft een zurige smaak. Volgens de moderne Indonesische spelling wordt het als acar geschreven in plaats van atjar. Deze atjar bevat groenten zoals wittekool, augurk, ui, wortel en paprika.

Labels:
Pittig
Veggie
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Pinda's
Noten
Eieren
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Pandanrijst

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

¼ stuk(s)

Chinese kool

1 stuk(s)

Tomaat

1 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

15 gram

Cashewnoten

(Bevat Pinda's, Noten)

3 takje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

35 gram

Atjar

(Bevat Mosterd, Sulfiet)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2895 kJ
Energie (kcal)692 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd5.3 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers9.4 g
Vezels9 g
Eiwitten19 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Hapjespan
Wok
Koekenpan

Instructies

1

Kook de rijst in 175 ml water per persoon en kook, afgedekt, 12 minuten. Roer daarna de rijstkorrels los en laat afgedekt nagaren.

2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Snijd de Chinese kool in fijne repen en de tomaat klein.

3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook, gember en rode peper 3 minuten op laag vuur. Voeg de Chinese kool en currykruiden toe en roerbak 5 minuten op hoog vuur. Voeg de tomaat toe en roerbak nog 3 minuten.

4

Hak de cashewnoten en koriander fijn. Voeg de rijst en het grootste deel van de cashewnoten toe aan de wok of hapjespan, breng op smaak met peper en zout en roerbak nog 5 minuten op hoog vuur. Voeg in de laatste 30 seconden de helft van de koriander toe.

5

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak een spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige cashewnoten en koriander. Serveer met het spiegelei en de atjar.