Kruidige groene curry met vis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige groene curry met vis

Kruidige groene curry met vis

met cashewnoten, groenten en limoen

Pangasius is een vis afkomstig uit Zuidoost-Azië. Qua smaak en textuur is het vergelijkbaar met kabeljauw en schelvis, en het is een geweldige bron van omega-3-vetzuren en eiwitten.

Allergenen:
Cashewnoten
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 ml

Kokosmelk

75 gram

Witte langgraanrijst

200 gram

Groentemix met witte kool

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Verse bladpeterselie en koriander

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Limoen

½ zakje(s)

Groene currykruiden

1 stuk(s)

Pangasiusfilet

(Bevat Vis)

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

½ zakje(s)

Gele currykruiden

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

0.13 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

50 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3001 kJ
Energie (kcal)717 kcal
Vetten30.1 g
waarvan verzadigd16.3 g
Koolhydraten77.5 g
waarvan suikers10.7 g
Vezels9.4 g
Eiwitten32.9 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot en kook de rijst 12 - 14 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Verhit een sauteerpan met deksel zonder olie op hoog vuur en rooster de cashewstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Curry maken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de mix van knoflook, rode peper en gember (let op: pikant! Gebruik naar smaak) toe en fruit 1 minuut. 
  • Voeg de groentemix toe en bak 4 - 5 minuten.
  • Voeg de groene currykruiden toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de kokosmelk en de aangegeven hoeveelheid water voor saus toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Verlaag het vuur en laat, afgedekt, 2 - 3 minuten koken.
Vis toevoegen
3
  • Snijd ondertussen de verse kruiden fijn. Snijd de limoen in 6 partjes.
  • Snijd de vis in stukken van maximaal 1 cm. Strooi de gele currykruiden over de vis en schep om zodat de stukken rondom bedekt zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer de vis door de curry en verhit nog 1 - 2 minuten, of tot de vis gaar is.
  • Voeg de vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak) en het sap van 1 limoenpartje per persoon toe. Proef vervolgens de curry en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden en schep de curry erbovenop.
  • Garneer met de verse kruiden en cashewstukjes. 
  • Serveer met de overige limoenpartjes.