Kruidige nasi met bloemkoolrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige nasi met bloemkoolrijst

Kruidige nasi met bloemkoolrijst

Met spiegelei en pinda's

De bloemkool in dit gerecht snijd je in kleine korrels, wat ook wel bloemkoolrijst genoemd wordt. Dit geeft niet alleen een heerlijke smaak, het zorgt gemengd met de zilvervliesrijst bovendien voor een lichtere textuur. Je maakt de nasi af met een spiegelei en knapperige pinda's.

Labels:
Chef's Choice
Veggie
Allergenen:
Pinda's
Selderij
Mosterd
Gluten
Soja
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Zilvervliesrijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

2 stuk(s)

Bosui

150 gram

Bloemkool

20 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

75 gram

Gesneden peen

1 tl

Gemalen komijnzaad

1 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

1 tl

Gemalen citroengras

1 tl

Gemalen kurkuma

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Ketjap manis

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3335 kJ
Energie (kcal)797 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers17.9 g
Vezels10 g
Eiwitten24 g
Zout5.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Wok
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de rijst en voeg 75 ml water per persoon extra toe. Voeg de zilvervliesrijst toe en kook, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
2

Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil de gember en rasp fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de roosjes van de bloemkool tot kruimels en de stam in net zo kleine stukjes (zie tip). Hak de gezouten pinda's grof.

Smaakmakers fruiten
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook, de gember en het witte gedeelte van de bosui 3 – 4 minuten.

Groenten bakken
4

Voeg vervolgens de peen, komijn, kerriepoeder, kurkuma en het citroengras toe en roerbak 2 minuten. Voeg de bloemkool, sojasaus en ketjap manis toe en roerbak 2 minuten (zie tip). Schep de rijst bij de groenten en schep voorzichtig om, bak nog 2 minuten en breng op smaak met peper en zout.

Spiegelei bakken
5

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak 1 spiegelei per persoon en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de nasi over de borden. Serveer de nasi met het spiegelei en bestrooi met het groene gedeelte van de bosui. Garneer met de pinda's.