De bloemkool in dit gerecht snijd je in kleine korrels, wat ook wel bloemkoolrijst genoemd wordt. Dit geeft niet alleen een heerlijke smaak, het zorgt gemengd met de zilvervliesrijst bovendien voor een lichtere textuur. Je maakt de nasi af met een spiegelei en knapperige pinda's.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
85 gram
Zilvervliesrijst
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
2 stuk(s)
Bosui
150 gram
Bloemkool
20 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
75 gram
Gesneden peen
1 tl
Gemalen komijnzaad
1 tl
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
1 tl
Gemalen citroengras
1 tl
Gemalen kurkuma
10 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
175 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
1 el
Ketjap manis
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de rijst en voeg 75 ml water per persoon extra toe. Voeg de zilvervliesrijst toe en kook, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen.
Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil de gember en rasp fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de roosjes van de bloemkool tot kruimels en de stam in net zo kleine stukjes (zie tip). Hak de gezouten pinda's grof.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook, de gember en het witte gedeelte van de bosui 3 – 4 minuten.
Voeg vervolgens de peen, komijn, kerriepoeder, kurkuma en het citroengras toe en roerbak 2 minuten. Voeg de bloemkool, sojasaus en ketjap manis toe en roerbak 2 minuten (zie tip). Schep de rijst bij de groenten en schep voorzichtig om, bak nog 2 minuten en breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak 1 spiegelei per persoon en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de nasi over de borden. Serveer de nasi met het spiegelei en bestrooi met het groene gedeelte van de bosui. Garneer met de pinda's.