Kruidige nasi met ovenbloemkool en een zachtgekookt ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige nasi met ovenbloemkool en een zachtgekookt ei

Kruidige nasi met ovenbloemkool en een zachtgekookt ei

Nous avons prédécoupé les carottes pour vous

Deze variatie op nasi wordt extra speciaal door de bloemkool met komijn te bakken in de oven. Net even wat anders! De ketjap en peen geven een heerlijke zoete tint aan het gerecht. De curry-kruiden, het korianderzaad en de verse koriander maken het weer extra kruidig en pittig.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Eieren
Pinda's
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Bloemkool

1 tl

Gemalen komijnzaad

85 gram

Zilvervliesrijst

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 cm

Verse gember

3 takje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Pinda's

(Bevat Pinda's)

100 gram

Wortel

1 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)681 kcal
Energie (kJ)2849 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers0 g
Vezels11 g
Eiwitten22 g
Zout0 g

Benodigdheden

Bakplaat
Oven
Bakpapier
Pan met deksel
Wok
Hapjespan

Instructies

Besprenkel de bloemkool
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Verdeel de bloemkoolroosjes over de bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de helft van de zonne-bloemolie, de komijn en breng op smaak met peper en zout. Bak ver-volgens 18 - 20 minuten in de oven.

2

Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en het ei. Voeg de rijst toe en kook, afgedekt, 12 - 15 minuten. Was het ei en voeg deze (met schaal) in de laatste 4 minuten toe. Giet ver-volgens af, laat het ei schrikken en laat de rijst zonder deksel uitstomen.

Snijd de gember, pinda's en koriander
3

Schil de gember en snijd fijn. Snijd of hak de koriander fijn en hak de pinda's grof.

Voeg de rijst toe
4

Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de gember 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de peen en currykruiden toe en roerbak 3 - 5 minuten op hoog vuur. Voeg de geroosterde bloemkool, de helft van de verse koriander, de rijst en de ketjap toe en roerbak nog 5 minuten op hoog vuur. Roer regelmatig door.

Garneer met de pina's
5

Pel de eieren en verdeel in kwarten. Verdeel de nasi over de borden en serveer met de eieren. Garneer met de gezouten pinda’s en overige koriander.