Deze variatie op nasi wordt extra speciaal door de bloemkool met komijn te bakken in de oven. Net even wat anders! De ketjap en peen geven een heerlijke zoete tint aan het gerecht. De curry-kruiden, het korianderzaad en de verse koriander maken het weer extra kruidig en pittig.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
¼ stuk(s)
Bloemkool
1 tl
Gemalen komijnzaad
85 gram
Zilvervliesrijst
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
1 cm
Verse gember
3 takje(s)
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
20 gram
Pinda's
(Bevat Pinda's)
100 gram
Wortel
1 tl
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
½ el
Zonnebloemolie
1 el
Ketjap manis
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Verdeel de bloemkoolroosjes over de bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de helft van de zonne-bloemolie, de komijn en breng op smaak met peper en zout. Bak ver-volgens 18 - 20 minuten in de oven.
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en het ei. Voeg de rijst toe en kook, afgedekt, 12 - 15 minuten. Was het ei en voeg deze (met schaal) in de laatste 4 minuten toe. Giet ver-volgens af, laat het ei schrikken en laat de rijst zonder deksel uitstomen.
Schil de gember en snijd fijn. Snijd of hak de koriander fijn en hak de pinda's grof.
Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de gember 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de peen en currykruiden toe en roerbak 3 - 5 minuten op hoog vuur. Voeg de geroosterde bloemkool, de helft van de verse koriander, de rijst en de ketjap toe en roerbak nog 5 minuten op hoog vuur. Roer regelmatig door.
Pel de eieren en verdeel in kwarten. Verdeel de nasi over de borden en serveer met de eieren. Garneer met de gezouten pinda’s en overige koriander.