Parelcouscous met garnalen en basilicumcrème
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous met garnalen en basilicumcrème

Parelcouscous met garnalen en basilicumcrème

met kerstomaten, rucola en lente-ui

Deze parelcouscous zit vol verassende smaken! Je kruidt dit gerecht namelijk met groene currykruiden, knoflook en lente-ui.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Tarwe
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ bosje(s)

Lente-ui

½ zakje(s)

Groene currykruiden

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

125 gram

Rode kerstomaten

¼ stuk(s)

Citroen

20 gram

Mix van ajuin en look

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

40 gram

Rucola

10 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

300 ml

Water

½ el

[Plantaardige] boter

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2609 kJ
Energie (kcal)624 kcal
Vetten26.6 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten65.9 g
waarvan suikers11.6 g
Vezels11.3 g
Eiwitten25.2 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een pot met deksel en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de parelcouscous, afgedekt, 12 - 14 minuten. Voeg eventueel wat water toe als het te droog kookt. Giet daarna eventueel af en laat uitstomen zonder deksel.
  • Snijd een klein deel van het groene gedeelte van de lente-ui in fijne ringen en bewaar apart ter garnering. Snijd de overige lente-ui in grove ringen.
  • Halveer de kerstomaten.
  • Snijd de citroen in partjes.
Garnalen bakken
2
  • Verhit de helft van de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
    Fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg de kerstomaten toe en bak 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de garnalen toe en bak nog 1 - 2 minuten, of tot de garnalen roze kleuren.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?

Afmaken
3
  • Verhit de boter en de overige olijfolie in een tweede pan op middelmatig vuur. Bak de grof gesneden lente-ui 1 - 2 minuten in de pan.
  • Voeg de groene currykruiden toe en bak nog 1 minuut. 
  • Voeg de parelcouscous toe aan de pan en meng goed.
Serveren
4
  • Verdeel de parelcouscous over de borden.
  • Verdeel de rucola over de parelcouscous.
  • Schep de kerstomaten en garnalen erop en besprenkel met de basilicumcrème.
  • Knijp eventueel 1 citroenpartje per persoon uit over het geheel en garneer met de achtergehouden lente-ui.