Dit gerecht heeft alles in zich om een succes te worden: niet te zoet, niet te pittig, alle smaken mooi in balans. De gekruide tofu krijgt nog meer smaak door hem met de groenten in rode peper en kerriepoeder te bakken. Lekker met de pindasaus en zoete kokos!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
100 gram
Sperziebonen
½ stuk(s)
Rode paprika
½ stuk(s)
Rode peper
20 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
85 gram
Pandanrijst
1 tl
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
½ pak(ken)
Gekruide tofublokjes
(Bevat Soja, Tarwe, Selderij)
1 bakje(s)
Pindakaas
(Bevat Pinda's)
10 gram
Kokosrasp
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
½ el
Olijfolie
50 ml
Melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Ketjap manis
naar smaak
Peper en zout
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de rode paprika in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Hak de pinda's grof.
Schenk een bodempje water in een pan met deksel, voeg een snuf zout en de sperziebonen toe. Breng aan de kook en kook, afgedekt, in 3 – 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel de sperziebonen onder koud water.
Kook ondertussen 250 ml water per persoon in een andere pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna, als het nodig is, af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de rode peper samen met het kerriepoeder 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika en de sperziebonen toe en roerbak nog 5 – 6 minuten. Voeg in de laatste 3 minuten de gekruide tofublokjes toe.
Verwarm ondertussen een steelpan op laag vuur en voeg, al roerend, de pindakaas, de melk en de ketjap toe. Laat 4 – 5 minuten zachtjes inkoken tot de gewenste dikte. Voeg eventueel extra melk of water toe als de pindasaus te dik is.
Verdeel de rijst over de borden en schep de gebakken groenten en de gekruide tofublokjes erop. Schenk de pindasaus over het gerecht en garneer met de kokosrasp en de pinda's.