Langzaam gegaarde kip in bier
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Langzaam gegaarde kip in bier

Langzaam gegaarde kip in bier

Met rode paprika, prei en aardappel

Het bier in dit recept werkt als smaakversterker van alle andere smaken, waardoor de saus en kip extra vol smaken. Doordat je de kip op het bot gaart, blijft hij bovendien veel sappiger dan een filet.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

100 stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Vastkokende aardappelen

25 gram

Spekblokjes

1 stuk(s)

Kippendijfilet

100 ml

Amstel ongefilterd

(Bevat Gluten)

1 stuk(s)

Laurierblad

½ stuk(s)

Rode paprika

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3372 kJ
Energie (kcal)806 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers10.2 g
Vezels10 g
Eiwitten43 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Schuimspaan

Instructies

Groenten snijden
1

Snipper de ui. Halveer de prei in de lengte en snijd de prei in dunne halve ringen. Pers of snijd de knoflook fijn. Schil de aardappelen (nicola) en snijd in parten.

Bakken
2

Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 – 4 minuten knapperig. Voeg de ui en prei toe en fruit 3 – 4 minuten. Doe de knoflook erbij en fruit nog 1 minuut. Schep uit de pan met een schuimspaan en bewaar apart.

Kip bakken
3

Snijd de kippendijen twee keer diagonaal in tot op het bot en bestrooi met peper en zout. Verhit de overige roomboter in dezelfde hapjespan en bak de kippendijen in 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur rondom bruin.

Stoven
4

Blus de kip af met het bier en verkruimel het bouillonblokje erboven. Voeg het spekjes-uienmengsel, de aardappelen en het laurierblad toe. Dek af en laat 35 minuten op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Paprika toevoegen
5

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de paprika en snijd de rode paprika in dunne repen. Voeg de paprika de laatste 10 minuten toe aan de hapjespan, verhoog het vuur naar middelhoog en stoof zonder deksel mee. Roer regelmatig door zodat er niks aanbakt.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over diepe borden.