Vandaag bereid je een Italiaanse lasagne met verse lasagnebladen en veel groenten. Dit gerecht zal bij iedereen in de smaak vallen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Aubergine
½ stuk(s)
Courgette
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
½ stuk(s)
Ui
¼ stuk(s)
Rode peper
½ pak(ken)
Tomatenblokjes met knoflook en ui
100 gram
Passata
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Verse lasagnebladen
15 gram
Geraspte belegen kaas
½ el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
2.5 el
Olijfolie
Breng water aan de kook in een pan met deksel om de lasagnebladen te blancheren. Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (s) en snijd 1/4 rode peper per persoon fijn.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Snijd de aubergine en de courgette in plakken van maximaal 1/2 cm dik. Meng in een grote kom 1 1/2 el olijfolie per persoon met de helft van de Italiaanse kruiden, peper en zout. Voeg de courgette en aubergine toe aan de kom en meng goed met het oliemengsel. Leg de groenten op een bakplaat met bakpapier en rooster ze 10 - 12 minuten in de oven.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel. Bak de ui, knoflook, overige Italiaanse kruiden en gesneden rode peper 2 - 3 minuten. Blus af met de tomatenblokjes, de passata en per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 2 el water. Breng op smaak met peper en zout. Laat afgedekt zachtjes inkoken, tot de ovengroenten klaar zijn.
Tip: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.
Scheur of snijd ondertussen de mozzarella in kleine stukken. Blancheer de lasagnebladen 3 minuten in de pan met deksel (zie Tip). Giet af en spoel af met koud water. Haal de vellen meteen uit elkaar en leg ze op keukenpapier of een schone theedoek om te drogen. Smeer de vellen daarna in met 1/2 el olijfolie per persoon zodat ze niet gaan plakken.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 2/3 van de lasagnebladen. De overige lasagnebladen kan je in stukjes of repen snijden en meekoken in een soep voor de volgende dag.
Verdeel een dun laagje tomatensaus over de bodem van de ovenschaal en leg er een vers lasagneblad bovenop. Bedek het lasagneblad met een deel van de gegrilde groenten. Strooi er vervolgens de geraspte kaas over en bedek opnieuw met een laagje tomatensaus. Herhaal dit tot de gegrilde groenten op zijn en eindig met een laagje tomatensaus. Verdeel de mozzarella over de lasagne en bedek de ovenschaal met aluminiumfolie. Bak de lasagne 15 - 25 minuten in de oven, of tot de lasagnebladen gaar zijn. Verwijder na 10 minuten de aluminiumfolie.
Tip:
Laat de lasagne minimaal 5 minuten staan voor je hem aansnijdt (zie Tip). Verdeel daarna over de borden.
Tip: Door de lasagne even te laten staan koelt hij af en wordt de saus iets dikker.