Lasagne met gegrilde groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lasagne met gegrilde groenten

Lasagne met gegrilde groenten

met mozzarella en Siciliaanse kruiden

Vandaag bereid je een Italiaanse lasagne met verse lasagnebladen en veel groenten. Dit gerecht zal bij iedereen in de smaak vallen.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

100 gram

Passata

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Verse lasagnebladen

(Bevat Eieren, Tarwe)

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2.25 el

Olijfolie

30 ml

Water voor saus

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3764 kJ
Energie (kcal)900 kcal
Vetten45.5 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten84.1 g
waarvan suikers23.7 g
Vezels11 g
Eiwitten32.3 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Keukenpapier
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel om de lasagnebladen in te blancheren. Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. 

Groenten roosteren
2

Snijd de aubergine en de courgette in schijfjes van maximaal 1/2 cm dik. Meng in een grote kom per persoon: 1 1/2 el olijfolie, 3/4 tl Siciliaanse kruiden, peper en zout. Voeg de courgette en aubergine toe aan de kom en meng goed met het oliemengsel. Leg de groenten op een bakplaat met bakpapier en rooster ze 10 - 12 minuten in de oven.

Bakken
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en 3/4 tl Siciliaanse kruiden 1 - 2 minuten, of tot de kruiden beginnen te geuren. Blus af met de tomatenblokjes, de passata en per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 2 el water. Breng op smaak met peper en zout. Laat afgedekt zachtjes indikken, tot de ovengroenten klaar zijn.

Weetje: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Mozzarella scheuren
4

Scheur of snijd ondertussen de mozzarella in kleine stukken. Blancheer de lasagnebladen 3 minuten in de pot met deksel (zie Tip). Giet af en spoel af met koud water. Haal de vellen meteen uit elkaar en leg ze op keukenpapier of een schone afwasdoek om te drogen. Smeer de vellen daarna in met 1/2 el olijfolie per persoon zodat ze niet gaan plakken.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 2/3 van de lasagnebladen. De overige lasagnebladen kun je in stukjes of repen snijden en meekoken in een soep voor de volgende dag.

Lasagne maken
5

Schenk een dun laagje tomatensaus over de bodem van een ovenschaal en leg er een vers lasagneblad bovenop. Druk goed aan. Bedek het lasagneblad met een laagje saus en een deel van de gegrilde groenten. Strooi er vervolgens de geraspte kaas over en bedek opnieuw met een laagje tomatensaus. Herhaal dit tot de gegrilde groenten op zijn en eindig met een laagje tomatensaus. Verdeel de mozzarella over de lasagne. Bak de lasagne 30 - 35 minuten in de oven. 

Serveren
6

Laat de lasagne minimaal 3 minuten staan voor je hem aansnijdt (zie Tip). Verdeel daarna over de borden.

Tip: Door de lasagne even te laten staan koelt hij af en wordt de saus iets dikker.