Lasagne met rundergehakt als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lasagne met rundergehakt als extra

Lasagne met rundergehakt als extra

met courgette en spinazie

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd55 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

120 gram

Rundergehakt

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse oregano

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5

Verse lasagnebladen

(Bevat Gluten, Eieren)

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1.5 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3851 kJ
Energie (kcal)921 kcal
Vetten46 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers16 g
Vezels6 g
Eiwitten55 g
Zout1 g

Benodigdheden

Bakplaat
Bakpapier
Wok of hapjespan
Pan
Garde
Ovenschaal

Instructies

Courgette snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de courgette in plakken van maximaal een 1/2 cm dik. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak de courgette 10 minuten in de oven.

Bakken en voorbereiden
2

Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak het rundergehakt, zonder olie, in 3 minuten los. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart. Snipper de ui fijn en pers de knoflook of snijd fijn. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en snijd ze fijn. Breng ruim water aan de kook in een pan om de lasagnebladen in te blancheren.

Roux maken
3

Smelt 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde pan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer met een garde droog. Voeg ⅓ van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon, roer tot de saus glad is, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken. Breng op smaak met peper.

Saus afmaken
4

Voeg de oregano en spinazie toe aan de saus en laat al roerende slinken. Voeg als laatste de kookroom, ⅓ deel van de Italiaanse kaas en peper en zout toe. Vet de ovenschaal in met roomboter of olijfolie. Snijd de lasagnebladen bij zodat ze in jouw ovenschaal passen. Blancheer de lasagnebladen in de pan met deksel 1 minuut. Giet af en spoel af met koud water. Schenk een laagje saus in de ovenschaal.

Lasagne maken
5

Bedek met lasagnebladen en druk deze goed aan. Leg daarna een paar plakken courgette op de lasagnebladen, bedek met een laagje gehakt en eindig met een laagje saus. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, maar houd wat saus over voor de bovenkant. Let op! Je gebruikt niet veel saus per laag, omdat je met verse bladen werkt.

Bakken en serveren
6

Dek de lasagne af met een laagje saus en bestrooi met de overige Italiaanse kaas. Bak de lasagne 25 - 35 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de lasagne over de borden.