Lauwe couscoussalade met mediterraanse kipfilet
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Lauwe couscoussalade met mediterraanse kipfilet

Lauwe couscoussalade met mediterraanse kipfilet

met gedroogde tomaten en basilicumcrème

In dit recept gebruik je de volkoren variant van couscous. Deze bevat voldoende graanvezel en heeft daardoor gezondheidsvoordelen!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Aanpasbaar

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Volkoren couscous

1 stuk(s)

Kipfilet met tuinkruiden en knoflook

½ stuk(s)

Ui

70 gram

Maïs in blik

1 stuk(s)

Tomaat

20 gram

Semi-gedroogde tomaten

15 ml

Basilicumcrème met citroen

¼ stuk(s)

[Mini-]komkommer

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

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Voedingswaarden

Energie (kcal)656 kcal
Energie (kJ)2744 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers15 g
Vezels5.1 g
Eiwitten38 g
Zout3 g

Benodigdheden

Saladekom
Koekenpan
Vergiet

Instructies

Préparer la semoule
1

Préparez 175 ml de bouillon par personne. Pesez la bonne quantité de semoule. Dans le saladier, mélangez la semoule au bouillon et laissez-la gonfler 10 minutes à couvert. Ensuite, égrainez-la à la fourchette.

Cuire le poulet
2

Faites chauffer 1/2 cs d'huile d’olive par personne dans la poêle à feu moyen-vif et faites-y cuire le filet de poulet 2 à 3 minutes de chaque côté. Baissez le feu et poursuivez-en la cuisson encore 4 à 5 minutes, ou jusqu’à ce qu'il soit cuit.

Coupez les légumes
3

Hachez très finement l'oignon rouge. Coupez le concombre et la tomate en dés. Coupez les tomates semi-séchées grossièrement. Ne jetez pas leur huile ! Laissez égoutter le maïs au chinois ou dans une passoire.

Tip: Liever geen rauwe ui door je salade? Bak hem dan de laatste 4 - 5 minuten in de koekenpan mee met de kipfilet. Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Servir
4

Mélangez bien la crème de basilic, le citron et l'huile des tomates semi-séchées à la semoule. Ajoutez-y ensuite l'oignon rouge, le concombre, la tomate, les tomates semi-séchées et le maïs. Mélangez et assaisonnez de sel et de poivre. Coupez le filet de poulet en tranches. S'il reste de l'huile et des herbes dans la poêle, ajoutez-les à la salade. Servez la salade de semoule sur les assiettes et disposez les tranches de filet de poulet par-dessus.

Tip: Als de couscoussalade wat te droog is, voeg dan naar smaak extra vierge olijfolie toe. Volkorencouscous bevat in vergelijking met witte couscous 5 keer zoveel vitamine B2 en 3 keer zoveel vitamine E.