Wist je dat aardappelen meer vitaminen behouden als je ze met schil en al kookt?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
75 gram
Sperziebonen
200 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Ui
5 gram
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
75 gram
Warmgerookte zalmsnippers
(Bevat Vis)
20 gram
Rucola en veldsla
1.5 el
Extra vierge olijfolie
½ el
Witte balsamicoazijn
1 tl
Wittewijnazijn
1 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Was de aardappelen en snijd in kwarten.
Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan belangrijke vitaminen en mineralen. Bijvoorbeeld kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, en ijzer en foliumzuur voor een energiek gevoel.
Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar in de pot met deksel. Voeg na 5 minuten de sperziebonen toe. Giet af en spoel af met koud water.
Schaaf ondertussen met een dunschiller of kaasschaaf de courgette in dunne linten. Snipper de ui (zie Tip). Snijd de dille fijn.
Tip: De courgettelinten en ui worden in dit recept rauw geserveerd. Houd je hier niet van? Bak ze dan kort in een pan met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
Meng in een kom de helft van de dille met per persoon: 1 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de courgettelinten toe aan de kom en bewaar apart.
Meng in een grote kom de overige dille en de gesnipperde ui met per persoon: 1 el mayonaise, 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Voeg de patatjes, sperziebonen en de helft van de zalmsnippers toe. Schep goed om en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rucola en veldsla over de borden. Schep de courgettelinten en de aardappelsalade erop. Garneer met de overige zalmsnippers en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.