Lauwwarme bulgur-linzensalade met avocadodip en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lauwwarme bulgur-linzensalade met avocadodip en feta

Lauwwarme bulgur-linzensalade met avocadodip en feta

met little gem, tomaat en amandelschaafsel

Speciaal Ingrediënt in je box! Kumato tomaten rijpen tot een diepe bruine kleur met een zoete en complexe smaak.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Tarwe
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

30 gram

Groene linzen

35 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Kumato-tomaat

1 stuk(s)

Little gem

¼ stuk(s)

Citroen

40 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

40 gram

Avocadodip

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Suiker

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2884 kJ
Energie (kcal)689 kcal
Vetten35.9 g
waarvan verzadigd12.9 g
Koolhydraten59.6 g
waarvan suikers12.1 g
Vezels19.6 g
Eiwitten24.7 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Linzen en bulgur koken
1

Breng water aan de kook in een pot met deksel en verkruimel het bouillonblokje erboven. Weeg de linzen en bulgur af. Kook de linzen, afgedekt, in 25 - 30 minuten gaar op middellaag vuur. Voeg de laatste 10 minuten de bulgur toe. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

Amandelschaafsel roosteren
2

Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de ui in fijne halve ringen.

Ui bakken
3

Voeg 1/2 el boter per persoon toe aan de pan van het amandelschaafsel en bak de ui 6 - 8 minuten. Voeg in de laatste 2 - 3 minuten de Midden-Oosterse kruiden toe en per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el suiker.

Salade maken
4

Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de little gem fijn en voeg samen met de tomaat toe aan een saladekom. Snijd de citroen in partjes en verkruimel de feta.

Op smaak brengen
5

Voeg de bulgur, de linzen en de helft van de feta toe aan de saladekom. Meng met de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Verdeel de ui, de avocadodip en de overige feta erover. Garneer met het amandelschaafsel en de citroenpartjes.