Lentesalade met couscous, appel, geitenkaas en pompoenpitten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lentesalade met couscous, appel, geitenkaas en pompoenpitten

Lentesalade met couscous, appel, geitenkaas en pompoenpitten

met frisse komkommer en munt

Deze frisse salade bestaat uit heerlijke ingrediënten! Zo gebruik je smaakvolle Hollandse geitenkaas, een zoet Hollands appeltje, frisse munt en komkommer. De volkoren couscous zorgt voor een goede dosis vezels! Weetje: pompoenpitten zitten boordevol zink en eiwitten.

Labels:
Gezond
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Volkoren couscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Mosterd, Soja)

¼

Komkommer

½

Appel

4 leaves

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Veldsla

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 tl

Honing

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2561 kJ
Energie (kcal)612 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers0 g
Vezels19 g
Eiwitten22 g
Zout0 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan

Instructies

1

Bereid de bouillon. Meng in een kom de volkoren couscous met de bouillon en laat afgedekt wellen.

Rasp de komkommer en snijd de appel klein
2

Schaaf ondertussen met een dunschiller of kaasschaaf dunne plakken van de komkommer. Was de appel (jonagold) en snijd klein. Spoel de munt af en snijd fijn.

3

Meng in een saladekom de veldsla met de komkommer, appel, geitenkaas en munt. Maak een dressing van de honing, extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

Rooster de pompoenpitten
4

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen.

Maak de couscous los
5

Maak de korrels van de couscous met een vork los en voeg de couscous, de dressing en de helft van de pompoenpitten toe aan de saladekom. Breng verder op smaak met extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

Garneer de maaltijd
6

Verdeel de couscoussalade over de borden en garneer met de achtergehouden pompoenpitten.